Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

FORTUNA LIGA: Senica v Zlatých Moravciach získala iba jeden bod

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Pozrite si aktuálne výsledky.

Zlaté Moravce 31. marca (TASR) - Futbalisti Senice v dnešnom stretnutí tretieho kola o udržanie získali iba jeden bod.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 2:2

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 2:2 (1:0)

Góly: 33. Orávik, 59. Pintér - 50. a 56. Kitambala. Rozhodovali: Horváth - Ferenc, Poláček, ŽK: Pintér, Cleber, Kotula, Duga, Šašinka - Sarpei, Brašeň, Celis, Lopez, Ranko, 526 divákov.

zostavy a striedania:

Zlaté Moravce: Kováč - Kotula (64. Duga), Pintér, Nikolič, Chren - Pleva - Orávik, Bariš, Harba, Cleber (83. Bartolomeu)- Urgela (75. Šašinka)

Senica: Holec - Ranko, Práznovský, Marchena - Sarpei - Lupták (78. Šefčík), Lopez, Richtárech (46. Kitambala), Brašeň - Celis, Vaščák (84. Suchan)


Na silne podmočenom teréne sa hral od úvodu obojstranne ofenzívny futbal. Už v 6. minúte skúšal šťastie Lopez, ktorého strelu Kováč vytesnil na roh. Na opačnej strane Harbu vychytal Holec. V dobrej palebnej pozícii sa ocitol v 10. minúte Orávik, ale mieril iba do gólmana hostí. O dve minúty sa vo výbornej pozícii ocitol Celis, z 5 metrov trafil hlavou iba do Kováčových rúk. Skóre se menilo v 33. minúte, Orávik si šikovne nabehol na Harbovu prihrávku a skytou strelou medzi nohy Marchenu prekvapil Holeca. V závere prvého dejstva Kováč zneškodnil Lopezovu strelu pod brvno.

Úvodná štvrťhodina druhého dejstva prieniesla poriadnu divočinu. Vyrovnanie prišlo v 50. minúte, keď po zmätkoch v domácej obrane sa dostal k lopte striedajúci Kitambala, ktorému nerobilo problém poslať loptu do prázdnej brány. V 56. minúte bolo už 1:2, to Brašeň našiel v pok území Kitambalu, ktorý poslal Záhorákov do vedenia. V 58. minúte mohlo byť pre domácich ešte horšie, Luptákov center z pravej strany hlavičkoval Vaščák iba do žrde. Po hodine hry sa začínalo odznovu. Cleber rozohral štandardnú situáciu a Pintér z päťky napálil loptu pod brvno. V 70. minúte Orávikov center Harba hlavičkoval tesne nad. Už o minútu Cleberova strela len o decimetre minula ľavú žrd Holecovej brány. Rozhodnúť mohol v 76. minúte Brašeň, ktorého čistú šancu vychytal Kováč. V ofenzívne ladenom stretnutí sa napokon body spravodlivo delili.

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Súhlasím s trénerom hostí, že na veľmi ťažkom teréne sa hral kvalitný zápas hore-dole. My sme dobre vstúpili do stretnutia, Orávikom sme dali pekný gól. Hostia prišli dobre namotivovaní a boli veľmi nepríjemní. Po zmene strán nám Kitambala dal dva góly po našich silvestrovských chybách. Berieme z tohto stretnutia aj bod."

Ton Caanen, tréner Senice: "Dnešný zápas mal všetko čo mal mať. Na ťažkom teréne bolo množstvo osobných súbojov a padli štyri pekné góly. Do druhého polčasu sme zmenili taktiku, keby sme boli premenili možnosť na 1:3, asi by to bol iný záver stretnutia. Hral sa dobrý futbal, ktorý sa musel páčiť."


FK Železiarne Podbrezová – 1. FC Tatran Prešov 1:1



FK Železiarne Podbrezová – 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:0)

Góly: 35. Djordjevič – 79. Micherda. Rozhodovali: Ochotnický – Žákech, Jánošík. ŽK: Kostelný, Leško, Djordjevič, Viazanko, Bernadina – Micherda, Udeh, Streňo, Bartek, ČK: 39. Udeh (Prešov) po druhej ŽK, 654 divákov.

zostavy a striedania:

Podbrezová:
Kuciak – Viazanko, Krivák, Djordjevič, Turňa (87. Bilič) – Baez, Kostelný – Bernadina (80. Breznaník), Tereščenko (57. Njire), Leško – Wiezik

Prešov: P. Lukáč – Bartek, Luberda (67. Prikryl), Udeh, Petko – Dzurík, Keresteš, Katona (71. Kraľovič), Micherda – Streňo (82. Hošek), Gatarič


V Podbrezovej sa hralo na rozmočenom teréne za vytrvalého dažďa na hranici regulárnosti. Už v prvej minúte mohli ísť domáci do vedenia, do dobrej koncovky sa totiž dostal Leško, ale loptu odhlavičkoval spred bránky obranca Prešova Udeh. Železiari boli kombinačnejší, zahrávali niekoľko rohových kopov. Hostia sa spoliehali na brejkové situácie, osmelili sa smerom dopredu až po štvrťhodine hry. V 31. minúte to vyskúšal slušnou strelou spoza šestnástky Streňo, ale mieril nad brvno. Na opačnej strane po prihrávke Bernadinu sa snažil sklzom zakončiť v päťke Leško, no lopta od kopačky prešovského Barteka opečiatkovala brvno. Nerozhodný stav sa napokon menil v 35. minúte. Takmer z polovice ihriska zahrával priamy kop Leško, poslal parádnu loptu do šestnástky, kde hlavičkoval presne k žrdi Djordjevič – 1.0. Prešovčania potom prišli o Udeha, ktorý sa porúčal po druhom vážnom faule a žltej karte predčasne pod sprchy.

V druhom polčase bola Podbrezová v presile aktívnejšia, ale snažil sa aj Tatran. Prvú strelu medzi žrde posielal z hranice šestnástky Streňo, Kuciak bol však na mieste. Po hodine hry z podobnej vzdialenosti po chybe Kriváka zakončoval Gatarič a lopta iba tesne minula pravú žrď domácej bránky. V 70. minúte mal najväčšiu príležitosť útočník Železiarní Wiezik, no zoči – voči výbornému Lukáčovi neuspel. Následne po priamom kope Leška zakončoval Djordjevič a gólman hostí opäť musel zasahovať. Prešovčania napokon vyťažili z minima maximum. Po nenápadnej akcii z pravej strany putovala lopta do pokutového územia, kde bol nepokrytý Micherda a jeho koncovka bez prípravy znamenala vyrovnanie stavu na 1:1. Podbrezovčania v závere vrhli všetky sily do útoku, najnebezpečnejšia bola hlavička Kostelného, ale Lukáč stihol zachytiť loptu tesne pred bránkovou čiarou. V nadstavenom čase to ešte skúšali Bilič a Wiezik, no neboli presní.

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Nesúhlasím s hodnotením prešovského trénera, netrafil sa tým, že mali veľa šancí. My sme dobre vstúpili do zápasu, prvý polčas sme mali pod kontrolou, dali sme gól a plus súper dostal červenú kartu. Druhý polčas nám nesadol, chýbal nám pokoj, niektorí hráči podcenili situácie a súper sa chytil. Wiezik mal však miliónpercentnú šancu, mohol zápas uzavrieť a bolo by vybavené. Mrzia ma i nevyužité štandardky, nedokázali sme loptu pred bránkou doklepnúť. Škoda, že sme neustrážili nedbanlivým počinom gólovú situáciu hostí, preto sa body delili. Remíza je napokon spravodlivá."

Anton Mišovec, tréner Prešova: "Zápas môžem hodnotiť pozitívne, pretože sme väčšiu jeho časť hrali v desiatich. Oba fauly Udeha boli na kartu. Škoda, že sme neustrážili štandardku súpera, po ktorej padol gól. Neskoro sme zareagovali na loptu. V druhom polčase sme hrali v oslabení lepšie ako súper, boli sme bojovnejší a mali aj viac šancí. Vyrovnali sme pekným gólom a mohli sme aj vyhrať. Kondične sme boli dobre pripravení a hráčom musím poďakovať, že aj v desiatich dokázali súpera pritlačiť a vypracovať si gólové možnosti."

Patrik Lukáč, brankár Prešova: "Bol som trošku viac vyhecovaný na tento zápas, keďže som predtým v Podbrezovej pôsobil. Chceli sme si odniesť minimálne bod, čo sa nám podarilo. Myslím si, že sme boli po celý čas lepším mužstvom a sme radi, že aj keď sme hrali o jedného menej, tak sa nám podarilo bodovať. Terén nebol ideálny, ale viackrát mi aj pomohol, no nehralo sa na ňom ľahko. My sme to veľkou vôľou dotiahli do remízy, bojovali sme a preto odchádzame s bodom."


MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 4:0



MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 4:0 (1:0)

Góly: 10. a 55. P. Kolesár, 77. Danko, 90.+2 Kurminowski. Rozhodovali: Pavlík – Benko, Perát, ŽK: Križan, Ngeyitala, Vencl (Nitra), 1011 divákov.

zostavy a striedania:

Michalovce: Kira - Žofčák, Kavka, Carillo, Šimčák - Turík - Koscelník, Niši, Danko (86. Antonov), P. Kolesár (85. Matič) - Bragin (79. Kurminowski)

Nitra: Hroššo – Fábry (46. Ngeyitala), Križan (46. Farkaš), Niba, Vencl – Kóňa, Šimončič, Charizopulos (62. Vestenický) - Kuník, Militosjan, Machovec


Za sústavného dažďa sa s ťažkými podmienkami v 1. polčase lepšie vyrovnali Michalovčania. Ich aktivita sa prejavila v 10. minúte, keď Danko vysunul Petra Kolesára a jeho strela aj za pomoci nitrianskej obrany skončila v sieti. Aj v ďalších minútach boli aktívnejší domáci. Mohli zvýšiť už po strieľanom centri P. Kolesára, ale hlavne v 35. minúte, keď sa uvoľnil Danko, ale jeho strelu vybiehajúci Hroššo vyrazil na roh. Skóre sa mohlo meniť ešte v samom závere polčasu, center P. Kolesára z ľavej strany poslal z hranice šestástky Niši tesne nad nitriansku bránu.

Lepší úvod do 2. polčasu mali hostia. Kira najskôr vyrazil strelu Šimončiča a potom si poradil aj s koncovkou Kóňu. V 55. minúte podnikli Michalovčania rýchlu kontru, Žofčák posunul loptu P. Kolesárovi a ten zaznamenal svoj druhý gól v zápase. O dve minúty neskôr mohol skórovať aj Danko, ale jeho strela letela tesne mimo. Definitívny zlom v zápase nastal v 73. minúte, keď sa zranil hosťujúci Machovec a tréner Galád už nemal koho vystriedať. A tak Nitrania dohrávali desiati. Presilovku Michalovčania využili ešte na dva góly, keď sa presadil Danko a v nadstavenom čase aj Kurminowski.

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Veľmi nám pomohol prvý gól, ktorý nás upokojil. Súper trochu musel vyjsť následne z ulity, čo bola voda na náš mlyn. Dali sme štyri góly, čo je veľmi dobré, konečne sme ich dali aj z hry. Sme radi za víťazstvo aj za cenné tri body."

Ivan Galád, tréner Nitry: "Vedeli sme, že v priebehu súťaže sa nám môže stať aj takýto zápas. Domáci dnes vyhrali zaslúžene, gratulujem im. Dnes to nebola tá Nitra, ktorú my budujeme. Budeme sa snažiť, aby sme v najbližšom zápase podali taký výkon, aký sme predvádzali v tých predchádzajúcich."


3. kolo skupiny o titul



MŠK Žilina – AS Trenčín 1:5



MŠK Žilina – AS Trenčín 1:5 (1:3)

Góly: 12. Mihalík – 11. a 50. A. Mance, 14. El Mahdioui, 41. a 75. Gong, ŽK: 51. Holúbek, 81. Škvarka – 23. Čögley, 56. Paur. Rozhodovali: Ziemba - T. Somoláni, Ádám, 3298 divákov.

zostavy a striedania:

Žilina: Volešák – Chvátal, Kaša, Hancko (45. Králik), Holúbek – Diaz, Pečovský (74. Bičachčjan), Škvarka – Jánošík, Mráz, Mihalík (53. Kubík)

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Lawrence, Skovajsa – Gong – El Mahdioui, Paur (76. Beridze), Ubbink, Azango (90. Van Arnhem) – A. Mance (84. Čatakovič)


Považské derby dvoch ofenzívne ladených celkov sľubovalo dobrý zápas a mužstvá to po prvej desaťminútovke, v ktorej viac pohrozili hostia, začali aj napĺňať. V 11. minúte poslal Gong z pravej strany center na bližšiu tyč a Mance hlavičkou otvoril skóre. Ubehla iba minúta, domáci získali v strede poľa loptu, Škvarka ňou našiel Jánošíka, ten si vytvoril priestor, prihral naľavo voľnému Mihalíkovi a bolo vyrovnané. Lenže rovnovážny stav nevydržal dlho, hostia predĺžili roh až na zadnú tyč, kde stál El Mahdioui a po jeho hlavičke hostia opäť viedli. Trenčania hrali veľmi dobre, v 20. minúte kopali už ôsmy roh a s každým mala domáca obrana na čele s Volešákom problém. Šošoni odpovedali v 24. minúte priamym kopom Škvarku z hranice šestnástky, ktorý opečiatkoval pravú spojnicu a šancou Mihalíka o dve minúty neskôr, s ktorou si Volešák poradil. Po polhodine hry našiel Holúbek dobre v šestnástke Škvarku, ktorý síce vypálil tvrdý projektil, ale Šemrinec bol dobre postavený a loptu vyrazil. Žilinčania získavali prevahu, v 34. minúte mal gól na kopačke opäť Škvarka, ale Šemrinec proti jeho strele výborne zasiahol. O minútu Hancko hlavičkou už aj prekonal brankára AS, lenže na čiare stojaci Čögley loptu odkopol do bezpečia. Keď sa zdalo, že domáci majú blízko k vyrovnaniu, predviedli hostia rýchly protiútok, Ubbink zľava nacentroval pred bránu a Gong pohotovo zasunul loptu po tretí raz do brány. V závere polčasu ešte domáci nútene striedali zraneného Hancka za Králika.

Domáci sa nestihli poriadne spamätať z prvého polčasu a v 50. minúte im hostia zasadili ďalšiu gólovú ranu. Ubbink odcentroval z pravej strany do šestnástky, kde Mance predskočil Kašu a hlavou zvýšil na 4:1 pre Trenčín. Žilinčania museli navyše o chvíľu opäť nútene striedať, keď zraneného strelca ich jediného gólu nahradil Kubík. Hostia si pohodlne strážili svoj náskok, v 55. minúte sa do lopty oprel Gong, lenže Volešák tentoraz jeho pokus reflexívne zneškodnil. Domáci boli bezradní, hra sa im nedarila, kazili veľmi veľa a keď sa aj dostali pred bránu hostí, alebo kopali rohové kopy, nevedeli z toho nič vyťažiť. V 75. minúte našiel Ubbink perfektnou prihrávkou Gonga, ten sa zbavil v šestnástke Králika a strelou k ľavej žrdi zvýšil už na 5:1 pre hostí. Desať minút pred koncom sa pripomenula aj Žilina, keď striedajúci mladík Bičachčjan zakrútil dobre loptu z priameho kopu, ale Šemrinec ju dokázal vytlačiť na roh. V 88. minúte Mráz vypálil z hranice 16-tky na bránu, ale lopta opečiatkovala iba brvno trenčianskej brány. Majstrovská Žilina tak doma utŕžila poriadny debakel, keď prehrala 1:5.

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Zápas sa lámal v prvom polčase. Boli sme nedisciplinovaní pri štandardkách, defenzívnych aj ofenzívnych, pretože keď dáme na 1:1 a máme štandardku, nemôžu ísť súperovi hráči dvaja na jedného z vlastnej polovice. Naivita v určitých herných situáciách nás pripravila o lepší výsledok. Chalani boli v prvom polčase schopní ísť do súpera tak, že pri vyššej produktivite by to bol šialený zápas s iným skóre. Takto to bol šialený zápas, ale s jasnou prevahou Trenčína. Aj za stavu, keď sme prehrávali o dva góly, sa s tým dalo niečo urobiť, ale nesmieme si streliť hneď v úvode polčasu jednoduchý gól. Ten nás zlomil a zápas sa len dohrával. Snažili sme sa ešte riskovať, ale dostali sme ďalší gól z rýchlej kontry. Dostali sme lekciu z produktivity a z dôrazu vo vlastnej šestnástke."

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: "Zápas sa mi hodnotí dobre, pretože sme vysoko vyhrali, ale treba povedať, že prehra je pre domácich krutá. Využili sme šance, ktoré sa nám naskytli, v polovici prvého polčasu, keď mala Žilina viac z hry, nás pri jej šanciach podržal brankár Šemrinec. Ustáli sme tlak a v druhom polčase sme takticky súboj uhrali. Hral sa otvorený futbal, oba tímy chceli vyhrať, padlo veľa gólov, bolo veľa brejkových situácií, zápas sa musel páčiť."


ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok



ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 49. Čavrič, ŽK: Rundič - P. Maslo, rozhodovali: Hrčka - Bobko, Galo, 1080 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Šulla - Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič - De Kamps, Holman (83. Savičevič) - Čavrič (75. Hološko), Rabiu (72. Nono), Moha - Šporar

Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Kupec (57. Pikk) - Qose, Ľupták - Daniel, Gešnábel (80. Takáč), Gál-Andrezly - Haskič (66. Čapek)


Hneď v 2. minúte sa po Holmanovej akcii ocitol v prvej príležitosti Šporar, ktorého strelu vyrazil ružomberský brankár Macík. Domáci pokračovali v úvodnej aktivite a do pokutového územia hostí poslali niekoľko nebezpečných prihrávok. Šporar sa zásluhou toho dostal aj do ďalšej možnosti, s jeho tečovaným pokusom si opäť poradil Macík. Ešte bližšie k otváraciemu zásahu bol o pár minút neskôr Čavrič, ktorý si v šestnástke zasekol protihráča a technickou strelou trafil vzdialenejšiu žrď ružomberskej bránky. Hostia hrozili jedine z občasných protiútokov, Šulla v bránke Slovana neinkasoval po zakončeniach Daniela ani Gešnábela, pokus Haskiča po centri P. Masla z pravej strany zblokoval Bajrič. Macík na opačnej strane zlikvidoval ďalšiu strelu Šporara. Hra v celom prvom polčase sa odvíjala od snahy Slovana otvoriť skóre, ktorá sa gólovo nenaplnila ani po prihrávke Čavriča a zakončení Holmana, a mužstvá išli do šatní za stavu 0:0.

Prvú šancu po zmene strán mal domáci Moha, jeho pokus sa neujal a nepochodili ani Rabiu so Šporarom. Síce si položili Macíka, ale akciu prekombinovali a hosťujúca defenzíva stihla zabrániť gólu. Bratislavčania sa predsa len dočkali v 49. minúte, keď Čavrič prestrelil Macíka - 1:0. Na ťahu boli Ružomberčania, no naďalej sa museli najmä brániť. Zmeniť to chceli po takmer hodine hry, Qose potiahol po ponúknutej výhode loptu na ľavej strane a odcentroval na Gešnábela, ktorého volej pohotovo zneškodnil Šulla. Rovnako ďalšia príležitosť hostí prišla z ľavého kraja, Gál-Andrezly opäť našiel Gešnábela, ten už nevypálil tak presne ako o pár desiatok sekúnd skôr. Po nevyužitých možnostiach Ružomberka sa pripomenul Slovan, Moha si vo vzduchu spracoval prihrávku od Čavriča a veľmi pekným pokusom roztriasol brvno. Hostia potrebovali s pribúdajúcim časom útočiť s viacerými hráčmi, čo poskytovalo priestor na domáce protiútoky. Ani jeden z tímov si do záverečného hvizdu nevypracoval vážnejšiu šancu a Slovan si postrážil tesné víťazstvo.

Martin Ševela, tréner Slovana: "Z našej strany bol solídny vstup do oboch polčasov. Bol v našej réžii, škoda nevyužitých šancí, mohli sme byť efektívnejší. Podarilo sa nám streliť rozdielový gól, som spokojný s víťazstvom, ale v niektorých fázach sme súperovi nechali priestor, aby sa dostal do zápasu. Dôležité je rozvlniť sieť a nie rozozvučať brvno. To, s čím som nebol spokojný, si rozoberieme. Keď je rozdiel jednogólový, súper stále cíti šancu a všeličo sa môže stať aj v nadstavenom čase."

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Futbal bol otvorený z oboch strán, mužstvá si vypracovali dosť šancí. Slovan dal jeden rozdielový gól, ak chceme pomýšľať na úspech, musíme hrať odvážne a sebavedomo. Bez gólu ťažko uhráte vonku nejaký priaznivý výsledok, efektivita z našej strany bola nulová. Pokiaľ by sme dali gól, mohol byť zápas pre nás zaujímavejší."