Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Nitra zdolala Trnavu 3:0, získala dôležité tri body v boji o záchranu

Radosť hráčov Nitry po prvom góle v predohrávanom zápase 31. kola futbalovej Corgoň ligy FC Nitra - FC Spartak Trnava v Nitre v piatok 16. mája 2014. Foto: TASR/ Henrich Mišovič

Domáci tak zaznamenali prvý triumf z posledných piatich duelov, Trnava naopak nenatiahla svoju rekordnú osemzápasovú víťaznú sériu.

Nitra 16. mája (TASR) - Futbalisti o záchranu bojujúcej Nitry zvíťazili v piatkovom zápase 31. kola corgoňligy na vlastnom štadióne nad Spartakom Trnava vysoko 3:0. Domáci tak zaznamenali prvý triumf z posledných piatich duelov a dôležité tri body, Trnava naopak nenatiahla svoju rekordnú osemzápasovú víťaznú sériu.


Ďalší existenčný zápas odohrala Nitra proti Trnave. Úvodná pätnásťminútovka priniesla medzišestnástkový futbal s nepresnými strelami Augustína na jednej a Janečku na druhej strane ihriska. V 21. minúte si domáci vypracovali veľkú príležitosť, keď Kutra pekne vysunul Mikuša, ten však zoči-voči Rusovovi neuspel. Po polhodine zahrávala Nitra priamy kop z dobrej vzdialenosti, lopta však smerovala nad. Gól mal na nohe v 40. minúte Trnavčan Schranz, jeho koncovka však skončila len na žrdi Putnockého bránky.

Po zmene strán v 48. minúte zahodil tutovku Sabo, keď ho najprv vychytal brankár a dorážka smerovala vedľa. O desať minút sa už z gólu radovali domáci. Po Augustínovej zblokovanej strele zakončil presne Mikuš. V 63. minúte bolo už 2:0, po rohu aktívneho Augustína sa hlavou presadil Pillár. Vzápätí mohol z dobrej pozície znížiť hosťujúci Procházka, ale Putnocký vytlačil jeho pokus na roh. Nitrania pridali v 71. minúte tretí gól, keď sa zvnútra 16-tky presadil Šmehyl. Nitra tak získala dôležité tri body do boja o záchranu.

Druhý gól Nitry, vľavo brankár Dobrivoj Rusov a Marek Janečka (obaja Trnava) v predohrávanom zápase 31. kola futbalovej Corgoň ligy FC Nitra - FC Spartak Trnava v Nitre v piatok 16. mája 2014.
Foto: TASR/ Henrich Mišovič
.

FC Nitra - Spartak Trnava 3:0 (0:0)
Góly:
58. Mikuš, 63. Pillár, 71. Šmehyl. Rozhodoval: Smolák, bez kariet, 1590 divákov

zostavy a striedania:

FC Nitra: Putnocký - Boszorád, Harbuľák (28. Dubeň), Pillár, Husár - Kolbas, Špalek - Kutra (60. Cleber), Augustín, Šmehyl - Mikuš (90. Forbs)

Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Čarnota, Tóth, Chovanec (74. Gašparík) - Kuzma - Schranz (66. Mikovič), Vlasko, Procházka, Sabo - Vyskočil (66. Nworah)

Hlasy po zápase:

Ladislav Hudec, tréner Nitry: "Pre nás je to fantastický výsledok. Mali sme však aj šťastie pri šanciach Trnavy. Zápas tak bol stále otvorený. Musím chlapcom zablahoželať, tento duel bol veľmi ťažký aj pre mňa. Stále veríme v záchranu."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Som veľmi smutný, dnes sme chceli uspieť. V tejto lige však môže zdolať každý každého. Prvý polčas bol v poriadku a škoda tej žrde, v druhom po nepremenenej šanci Saba prišiel trest. Vzápätí sme dostali druhý gól a už bolo zle. Táto facka nám padne vhod."