Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalový Trenčín avizuje útok na šestku, Cifranič: Potrebujeme impulz

Na snímke tréner AS Trenčín Vladimír Cifranič odpovedá na otázky novinárov počas mediálneho dňa klubu pred začiatkom jarnej časti futbalovej Fortuna ligy v Trenčíne v utorok 12. februára 2019. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po jeseni figurujú Trenčania až na 9. mieste.

Trenčín 12. februára (TASR) - AS Trenčín chce zachytiť vstup do jarnej časti futbalovej Fortuna ligy 2018/19. Podľa slov trénera Vladimíra Cifraniča potrebuje mužstvo pozitívny impulz, aby mohlo zabojovať o prienik do elitnej šestky tabuľky.

Po jeseni figurujú Trenčania až na 9. mieste. Po úspešnom letnom účinkovaní v pohárovej Európe prišlo v lige trápenie. Holandského trénera Ricarda Moniza nahradil Cifranič a do zimnej prípravy išiel Trenčín aj so zmenami v realizačnom tíme, keď Juraja Ančica vystriedal v pozícii asistenta trénera Richard Slezák a tím rozšíril nemecký lodivod Matthias Kohler, ktorý bude pôsobiť v pozícii konzultanta. Trénerom brankárov zostal Tomáš Belic a technickým asistentom Gideon van der Wee.

Pred jarou nastal v kádri mužstva minimálny pohyb. Na hosťovanie do FC Nantes odišiel chorvátsky útočník Antonio Mance. Do tímu pribudol len mládežnícky reprezentant Ghany, stredopoliar Mohammed Lamine. Na skúške bolo aj trio Andy Kawaya, Alvin Fortes a Jeffrey Neral, tí ale nepresvedčili. Na jar však bude AS chýbať Achraf El Mahdioui, holandský stredopoliar s marockými koreňmi utrpel počas prípravného zápasu proti Sigme Olomouc vážne zranenie kolena, ktoré si vyžiadalo operačný zákrok. "Na začiatku jari bude každý nadupaný a každý bude očakávať, čo sa udeje. V prvých kolách treba dať do toho všetko, je jedno proti komu hráte. Pre nás je podstatné, ako sa nastavíme my," povedal počas utorňajšieho mediálneho dňa klubu generálny manažér Róbert Rybníček.

Trenčín začne boj o šestku v prechodnom domácom prostredí v Myjave so Senicou, následne ho ešte čakajú zápasy základnej časti v Zlatých Moravciach, doma (v Myjave-pozn.) s Podbrezovou a v Michalovciach. Na aktuálne šiestu Nitru stráca Trenčín šesť bodov. "Každý zápas, keď začínate, je dôležitý. Je jedno, či je to Senica alebo Slovan či Trnava. My chceme vyhrať, hráme doma a potrebujeme sa dobre odraziť do jarnej časti. Potrebujeme pozitívny impulz," povedal Cifranič. Za kabínu dostal slovo len 19-ročný brankár Denis Chudý, ktorý zrejme pri zranení Igora Šemrinca dostane väčší priestor: "Príprava prebehla v poriadku. Herne sme sa veľmi posunuli, čo bolo v zápasoch vidieť. Sme pripravení. Cieľ na začiatku jari je jasný, chceme sa dostať do prvej šestky."

V príprave odohrali Trenčania, aj v rámci sústredenia v Turecku, 9 zápasov s bilanciou 5 výhier, 3 prehry a 1 remíza. Najlepším strelcom bol štvorgólový Umeh Chukwuemeka.

Káder AS Trenčín pre jarnú časť sezóny 2018/19:

brankári: Libor Hrdlička, Denis Chudý, Igor Šemrinec
obrancovia: Keston Julien, Peter Kleščík, Erhan Mašovič, Marián Pišoja, Lukáš Skovajsa, Adrián Slávik, Martin Šulek, Reuben Yem
stredopoliari: Milan Corryn, Achraf El Mahdioui, Jakub Kadák, Mohammed Lamine, Jakub Paur, Ante Roguljič, Joey Sleegers, Desley Ubbink, Philippe van Arnhem, Abdul Zubairu
útočníci: Osman Bukari, Hamza Čatakovič, Umeh Chukwuemeka, Milan Kvocera

odišiel: Antonio Mance (FC Nantes, hosťovanie)
prišiel: Mohammed Lamine