Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Futbalisti Spartaka Trnava podporili Týždeň modrého gombíka

V uliciach Trnavy od okoloidúcich osobne vyberali dobrovoľné finančné príspevky pre benefičnú myšlienku, ktorú zastrešuje UNICEF Slovensko.

Trnava 16. mája (TASR) - Futbalisti corgoňligového FC Spartak Trnava Erik Sabo, Roman Procházka a Martin Vyskočil vo štvrtok podporili verejnú zbierku Týždeň modrého gombíka. V uliciach Trnavy od okoloidúcich osobne vyberali dobrovoľné finančné príspevky pre benefičnú myšlienku, ktorú zastrešuje UNICEF Slovensko.

Tento rok je to už desať rokov, čo akcia funguje v rámci celej republiky. Výnos je určený na konkrétnu pomoc ohrozeným deťom vo vybranej krajine napr. na vzdelávanie, očkovanie, zabezpečenie pitnej vody či základných sanitačných a sociálnych zariadení. Prostriedky budú smerovať do Ugandy, kde si UNICEF kladie za cieľ vyriešiť základné potreby detí. V minulom roku sa do akcie zapojilo tritisíc dobrovoľníkov a pomohli získať viac ako 61-tisíc eur.

Spartakovci vo štvrtok, rovnako ako pred dvoma rokmi, chodili po uliciach mesta a oblečení v tričku UNICEF žiadali o dobrovoľný príspevok občanov Trnavy. Pri hráčoch sa pristavili aj viacerí fanúšikovia futbalu. V debatách sa najčastejšie spomínal piatkový zápas v Nitre a túžba priaznivcov po natiahnutí víťaznej série. "Určite pre to urobíme maximum," citovala oficiálna tlačová správa klubu kapitána Romana Procházku. "Andeli" zastavili na ulici aj primátora mesta Vladimíra Butka, ktorý do zbierky ochotne prispel. "Som rád, že sa pripájate k takýmto humánnym počinom. Želám vám, aby ste hrali taký futbal, ktorý zaplní aj nový štadión," povedal prvý muž radnice futbalistom.

Pred večerným tréningom siahli do peňaženky aj samotní hráči A-mužstva "Napokon sa vďaka zbierke v meste a v kabíne tímu podarilo vyzbierať spolu 175 eur," informovala dobrovoľníčka UNICEF Eva Václavíková. "Spartakovci majú v meste veľkú popularitu, aj vďaka ním sú príspevky väčšie. Tešíme sa a ceníme si ochotu celého klubu, ktorý sa zapojil do zbierky," dodala.