Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava prekonal klubový rekord

Na snímke hlavný tréner FC Spartak Trnava Juraj Jarábek Foto: TASR/Martin Baumann

Spartak Trnava vyhral už sedem zápasov v rade.

Trnava 4. mája (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava sa vezú na víťaznej vlne, ktorá má pre nich už sedemzápasové trvanie. V klubovej histórii Spartaka ide o rekordnú sériu.

Šesť víťazných zápasov v rade naposledy zaznamenali "červeno-čierni" pod vedením Karola Peczeho v sezóne 1996/1997, čerstvý počin zverencov Juraja Jarábka sa tak zapíše do histórie. Rekordný siedmy triumf v rade zaznamenali spartakovci v sobotňajšom zápase 29. kola Corgoň ligy na pôde Zlatých Moraviec (2:1). "Dobrá návšteva, krásny štadión, rád sa do Moraviec vraciam. Zápas bol taktický, ani jeden zo súperov nechcel prehrať. Bol to zápas o prvom góle. V závere, keď domáci znížili, už to chlapci udržali. Som rád, že naša víťazná séria pokračuje," povedal Jarábek. Najbližšie v sobotu 10. mája Spartak privíta doma Duklu Banská Bystrica a môže natiahnuť víťaznú šnúru na číslo 8.

Štyri kolá pred koncom sezóny patrí Trnave 3. priečka v tabuľke zaručujúca štart v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015. Pred štvrtou Senicou majú "bílí andeli" päťbodový náskok, už osem bodov stráca piata Myjava. Ak by sa Trnavčania prebojovali do európskeho pohára číslo dva, vzhľadom na pracovný režim na ich štadióne by hrali "domáce" zápasy v NTC Senec.