Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Futbal

Bayern prišiel o ďalšieho kandidáta, Rangnick zostane trénovať Rakúsko

Na archívnej snímke z 20. novembra 2023 tréner rakúskej futbalovej reprezentácie Ralf Rangnick. Foto: TASR/AP

Rangnick pred týždňom potvrdil, že ho kontaktoval Bayern, no už vtedy uviedol, že myslí len na svoju súčasnú prácu. Bavorský klub chce nahradiť Thomasa Tuchela, ktorý po sezóne skončí.

Berlín 2. mája (TASR) - Nemecký tréner Ralf Rangnick ukončil rokovania s Bayernom Mníchov a zostane pri kormidle rakúskej futbalovej reprezentácie.

Tamojší zväz (ÖFB) vo štvrtok uviedol, že Rangnick zostane pri národnom tíme aj po letných majstrovstvách Európy a preto odmietol viesť rekordného nemeckého šampióna. "Celým srdcom som tréner rakúskeho tímu. Táto práca ma neskutočne teší a som odhodlaný úspešne pokračovať v našej ceste," povedal.

Rangnick pred týždňom potvrdil, že ho kontaktoval Bayern, no už vtedy uviedol, že myslí len na svoju súčasnú prácu. Bavorský klub chce nahradiť Thomasa Tuchela, ktorý po sezóne skončí. "Rád by som zdôraznil, že nejde o odmietnutie Bayernu, ale o rozhodnutie v prospech môjho tímu a našich spoločných cieľov. Plne sa sústredíme na EURO. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme tam išli čo najďalej," dodal šesťdesiatpäťročný kouč.

Rakúsko sa predstaví v D-skupine, kde sa postupne stretne s Francúzskom, Poľskom a Holandskom. Rangnick má vďaka úspešnej kvalifikácii ešte dva roky platnú zmluvu s rakúskym zväzom.

Hlavným adeptom na post trénera Bayernu sa stal po tom, čo sa Xabi Alonso rozhodol pokračovať na lavičke nového nemeckého majstra Bayeru Leverkusen a Julian Nagelsmann v národnom tíme Nemecka.

Tamojšie médiá spájajú s Bayernom aj trénera Brightonu Roberta de Zerbiho, španielske uviedli, že Mníchovčania majú záujem o Zinedinea Zidanea. Informovala agentúra dpa.