Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Depay sa po roku vracia do kádra Holanďanov, debut pre Timbera

Na archívnej snímke holandský útočník Memphis Depay. Foto: TASR/AP

Tridsaťročný útočník Atletica Madrid figuruje v nominácii trénera Ronalda Koemana na marcové prípravné zápasy proti Škótsku a Nemecku.

Amsterdam 15. marca (TASR) - Holandský futbalista Memphis Depay sa po ročnej prestávke vracia do národného tímu. Tridsaťročný útočník Atletica Madrid figuruje v nominácii trénera Ronalda Koemana na marcové prípravné zápasy proti Škótsku a Nemecku.

V reprezentačnom drese hral Depay naposledy vlani v marci v kvalifikačných dueloch ME 2024 s Francúzskom a Gibraltárom. Z letných stretnutí Ligy národov a jesennej časti kvalifikácie ho vyradili zranenia. V príprave tak budú Holanďania posilnení o druhého najlepšieho strelca histórie, Depay vsietil v 88 zápasoch 44 gólov. Viac má na konte len Robin van Persie (50).

Do kádra sa po dlhšej pauze vracia aj Georginio Wijnaldum zo saudskoarabského Al-Ettifaq. Tridsaťtriročný stredopoliar patrí k najskúsenejším holandským hráčom, za "oranjes" odohral 90 duelov. Naopak, debut čaká 22-ročného stredopoliara Quintena Timbera z Feyenoordu Rotterdam. Najúspešnejší holandský klub Ajax Amsterdam bude mať v kádri len jedného účastníka - útočníka Briana Brobbeyho.

Holanďania sa najprv predstavia v domácom zápase proti Škótsku, ktorý je na programe v piatok 22. marca v Amsterdame. O štyri dni neskôr sa vo Frankfurte stretnú s Nemeckom. Informácie priniesla agentúra AP.



Nominácia Holandska na prípravné zápasy so Škótskom a Nemeckom:

Brankári
: Marco Bizot (Stade Brest), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton)

Obrancovia: Nathan Ake (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter Miláno), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord Rotterdam), Quilindschy Hartman (Feyenoord Rotterdam), Matthijs de Ligt (Bayern Mníchov), Stefan de Vrij (Inter Miláno)

Stredopoliari: Daley Blind (Girona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Miláno), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV Eindhoven), Quinten Timber (Feyenoord Rotterdam), Joey Veerman (PSV Eindhoven), Mats Wieffer (Feyenoord Rotterdam), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq)

Útočníci: Brian Brobbey (Ajax Amsterdam), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Lipsko), Wout Weghorst (Hoffenheim)