Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

EURO 2020: Bulharskí fanúšikovia s pokutou za rasizmus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ich konanie polícia kvalifikovala ako priestupok proti verejnému poriadku a uložila im pokutu v prepočte 511 eur. Navyše im na dva roky zakázali vstup na športové podujatia.

Sofia 18. októbra (TASR) - Štyria bulharskí fanúšikovia, ktorí sa v pondelkovom zápase kvalifikácie EURO 2020 proti Anglicku prezentovali rasistickým správaním dostali vysoké pokuty a zákaz zúčastňovať sa na športových podujatiach. Ich konanie polícia kvalifikovala ako priestupok proti verejnému poriadku a uložila im pokutu v prepočte 511 eur. Navyše im na dva roky zakázali vstup na športové podujatia.

Celkovo po výtržnostiach zatkli sedem ľudí, podľa tamojšieho ministra vnútra jeden bol mladistvý. Pondelkový zápas, v ktorom domáci utrpeli debakel 0:6 musel rozhodca dvakrát prerušiť. Z tribún sa ozývali opičie zvuky, diváci sa predvádzali aj nacistickými pozdravmi. Udalosti stáli miesto aj šéfa Bulharského futbalového zväzu Borislava Michajlova, ktorý odstúpil po apeli predsedu tamojšej vlády. Informoval o tom web BBC.