Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Duda definitívne hráčom Herthy Berlín, dostal dres s číslom 10

Na snímke Ondrej Duda (Slovensko) sa teší z gólu v zápase 3. kvalifikačnej skupiny ME21 2015 Slovensko - Škótsko v Senci 4. septembra 2014. Foto: TASR/Martin Baumann

Legia angažovala Dudu vo februári 2014 za 300-tisíc eur, za jeho prestup do Nemecka by podľa viacerých zdrojov mala zinkasovať od štyroch do piatich miliónov eur.

Berlín 20. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda sa stal definitívne hráčom nemeckej Herthy Berlín. V stredu s účastníkom Bundesligy podpísal 5-ročnú zmluvu a nosiť v nej bude dres s číslom desať. Informoval o tom klub na oficiálnom webe.

Duda bude spoluhráčom ďalšieho slovenského reprezentanta Petra Pekaríka. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar nebol k dispozícii jeho doterajšiemu zamestnávateľovi poľskej Legii Varšava v utorňajšom odvetnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov 2016/17 proti bosniackemu HSK Zrinjski Mostar.

Legia angažovala Dudu vo februári 2014 za 300-tisíc eur, za jeho prestup do Nemecka by podľa viacerých zdrojov mala zinkasovať od štyroch do piatich miliónov eur. Ďalšie dodatočné príjmy môže získať klub na základe jeho hráčskych úspechov v Herthe.

Ondrej Duda vyjadril presvedčenie, že mu veľmi vyhovuje herný štýl jeho nového zamestnávateľa Hertha Berlín.

"Ponuka Herthy bola konkrétna a vidina pôsobenia v tomto meste lákavá. Môžem sa tu futbalovo rozvíjať a podieľať sa na úspechoch. Pomohol mi rozhovor s trénerom, sedí mi herný prejav, akým sa chce prezentovať Pál Dárdai. Musím sa začleniť do tímu a prejaviť vlastné silné stránky. Najradšej hrám na poste desiatky, môžem tam využiť svoje kombinačné schopnosti. Ani na kraji a v streľbe to nie je zlé, určite však chcem zlepšiť ľavačku," povedal Duda na oficiálnej internetovej stránke berlínskeho klubu.

Na ofenzívneho stredopoliara čaká zoznámenie s tréningovým zariadením a Olympijským štadiónom. V súvislosti s transferom sa zhováral s krajanom a reprezentačným spoluhráčom Petrom Pekaríkom, ktorý za Herthu nastupuje od roku 2012: "V predstihu sme sa nestihli príliš porozprávať, ale keď prišlo na lámanie chleba, dal mi výhradne pozitívne referencie. Poznám aj Čecha Vladimíra Daridu, oni dvaja budú kľúčom k adaptácii."