Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Trenčania nechcú kalkulovať, pôjdu za gólmi a víťazstvom

Na archívnej snímke vľavo hráč AS Trenčín Christopher Maduka a vpravo na zemi nová posila MFK Zemplín Michalovce Dávid Škutka v zápase 1. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín v Michalovciach 16. júla 2016. Foto: TASR/Roman Hanc

Víťazstvo v Slovinsku a výhodu takmer domáceho trávnika chcú futbalisti AS Trenčín zužitkovať na historický postup do 3. predkola prestížnej Ligy majstrov.

Žilina 19. júla (TASR) – Víťazstvo v Slovinsku a výhodu takmer domáceho trávnika chcú futbalisti AS Trenčín zužitkovať na historický postup do 3. predkola prestížnej Ligy majstrov. Pred rokom im doň cestu zahatal rumunský majster Steaua Bukurešť, tentoraz pred nimi stojí v Žiline slovinský šampión NK Olimpija Ľubľana.

Dvojnásobný slovenský majster si z hlavného mesta Slovinska doviezol sľubnú výhru 4:3, ktorá je však do odvety aj trochu zradná. Súpera už mali Trenčania na lopatkách, keď viedli v prvom dejstve jasne 4:0, no Olimpija sa nevzdala a tromi gólmi sa ešte dostala do hry o postup. "Budem rád, ak vstúpime do zápasu tak, ako tomu bolo v prvom dueli. Ten vstup bol výborný, boli sme efektívni a hra mala veľké parametre. Nebudeme hrať určite defenzívne, sme nastavení ofenzívne a tak pôjdeme aj do zápasu. Nechceme kalkulovať s tým, že nám stačí remíza, alebo prehra o gól. Od úvodného hvizdu pôjdeme za gólmi, za víťazstvom. To je nám vlastné a nebudeme na tom nič meniť," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Trenčanov Martin Ševela.

Na archívnej snímke tréner AS Trenčín Martin Ševela (vľavo) a tréner Slovana Bratislava Nikodimos Papavasiliou v zápase 20. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava, 27. februára 2016 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Ofenzívny futbal otvára vzadu pre súpera priestor na útočenie, na ktoré by mohli domáci doplatiť, ale Trenčania sú na tento fakt pripravení. Brankár Igor Šemrinec inkasoval na trávniku Olimpije tri góly, v odvete sa však Trenčania budú na svoju oporu v bráne spoliehať. "Som zvyknutý na náš ofenzívny štýl, hráme tak dlhodobo a nie je to pre mňa nič nové. Verím, že ofenzívnym futbalom postúpime ďalej," povedal gólman AS.

Na snímke vľavo hráč MFK Zemplín Michalovce , vpravo brankár AS Trenčín Igor Šemrinec v zápase 1. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín v Michalovciach 16. júla 2016.
Foto: TASR/Roman Hanc


Od súpera možno očakávať všeličo, tréner Trenčanov je pripravený aj na podobný úvod, ako predviedol jeho tím v Ľubľane. "My sme sa pripravovali v prvom zápase na to, že domáci na nás vybehnú a eliminovali sme to tak, že sme v 7. minúte viedli 2:0. Teraz to môže byť opačne, musíme s tým počítať. Súper potrebuje streliť góly, bude musieť hrať útočnejšie, čo bude pre nás výhoda, pretože máme rýchle krídla a ofenzívnych stredových hráčov. Musíme byť však aj ostražití, pretože súper za beznádejného stavu ukázal charakter a nevzdal sa. Pre nás je to určite varovný prst, aby sme si dávali na Ľubľanu pozor," priznal kouč AS.

Futbalisti držiteľa dvojnásobného slovenského double majú za sebou za posledný týždeň dosť vyčerpávajúceho cestovania v autobuse. Najskôr strávili osem hodín cestou po zápase z Ľubľany, aby cez víkend absolvovali dlhú cestu na východ republiky do Michaloviec a späť. Zo zápasu si okrem únavy z cesty priniesli aj prehru 1:2, kým ich súper v lige zdolal Celje 1:0. "Vyžrebovanie sme mali na cestovanie náročné, ale nič s tým nespravíme. Chceli sme hrať Ligu majstrov a chceme ju hrať, je nám jedno, kam ideme, či ideme autobusom, alebo lietadlom. Musíme sa tomu prispôsobiť a našou prácou je odviezť na ihrisku stopercentný výkon. V Michalovciach sme nevyhrali, ale v lige je pred nami ešte 32 kôl. Pred nami je však rýchlo nový zápas a ten chceme zvládnuť a zabudnúť na Michalovce," zhodnotil Igor Šemrinec.

Káder Trenčanov je na súpera pripravený stopercentne. Menšie komplikácie má iba James Lawrence, ktorý v prvom dueli pre zranenie členka striedal. Na utorňajšom večernom tréningu však trénoval naplno. "Uvidíme, ako podvrtnutý členok zareaguje na záťaž, pretože Jamie mal určité úľavy v tréningu v predošlých dňoch. Ak bude zdravý, tak určite nastúpi. Menšie problémy mal s kolenom Lukáš Skovajsa, ale už je v poriadku a je pripravený hrať," prezradil viac o zdravotnom stave tímu Ševela.

Na snímke vľavo hráč FC VSS Košice Boris Gáll, vpravo hráč AS Trenčín James Lawrence v zápase štvrťfinále 47. ročníka SP - Slovnaft Cup-u FC VSS Košice - AS Trenčín v Košiciach 16. marca 2016.
Foto: TASR - Roman Hanc


Výhodou Trenčanov, ktorí už dlhšiu dobu hrávajú svoje duely v ligovej súťaži na umelej tráve, bude určite nový umelý trávnik žilinského štadióna Pod Dubňom. Trenčania si ho otestovali už v príprave proti domácemu MŠK a boli s ním spokojní. "Nerobíme veľmi rozdiely medzi tým, či hráme na prírodnej, alebo umelej tráve. Trávnik v Žiline sme si však otestovali hneď na začiatku prípravy, nič sme nepodcenili. Je to rýchlejšie, ak sa ihrisko poleje, bude hra rýchla na jeden-dva dotyky, hráči sa nemôžu vyhovárať, že im lopta skočí. Či to bude pre nás výhoda, to sa uvidí po zápase, ale urobili sme všetko pre to, aby to pre nás výhoda bola," zhodnotil trávnik Ševela.

Na zápas pod Dubňom nie je zvedavých toľko divákov, ako na duely AS proti Steaue alebo Hull City, ktoré hrali Trenčania pred rokom, resp. dvoma v Žiline. "Obe hlavné tribúny by mali byť plné, očakávame návštevu približne päť až šesťtisíc divákov. Olimpija nie je pre divákov až taký atraktívny súper, ale verím, že nám diváci a naši fanúšikovia, aj napriek tomu, že budú musieť za nami vycestovať, vytvoria skvelú atmosféru, ktorá tu bola doteraz vždy, keď sme tu hrali," dodal na záver PR manažér Trenčanov Martin Galajda.