Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Paríž Saint-Germain opäť prehral, na oslavy titulu si musí ešte počkať

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

PSG vedie tabuľku s náskokom 17 bodov pred druhým Lille, pričom do konca sezóny zostáva odohrať ešte šesť kôl a hrá sa teda o 18 bodov.

Paríž 17. apríla (TASR) - Futbalisti Paríž Saint-Germain neskompletizovali zisk titulu ani v stredajšej dohrávke 28. kola francúzskej Ligue 1. Líder tabuľky totiž prehral na pôde 14. Nantes 2:3 a zaznamenal druhú prehru za sebou.

V zostave PSG chýbal hviezdny francúzsky útočník Kylian Mbappe, ktorého tréner Thomas Tuchel nenominoval na zápas za komentáre po nedeľňajšej zahanbujúcej prehre 1:5 na ihrisku druhého Lille. Mbappe po stretnutí uviedol, že v tíme chýbajú osobnosti. Tuchel sa pre tento krok rozhodol po tom, ako situáciu prebral s hráčmi. "Je jednoduché povedať, že v tíme chýbajú osobnosti," povedal podľa agentúry AFP Tuchel, ktorému chýba až osem hráčov pre zranenia či tresty. Dlhodobo sú mimo hry pre zranenia Neymar a Edinson Cavani, hrať nemohli ani ďalší kľúčoví hráči Marquinhos, Thiago Silva, Marco Verratti, či Angel Di Maria.

Fanúšikovia PSG vzdali pred zápasom hold katedrále Notre Dame, ktorú v utorok vážne poškodil rozsiahli požiar. Na tribúnach rozvinuli transparent "PSG je náš klub, Paríž je naša dáma."

PSG vedie tabuľku s náskokom 17 bodov pred druhým Lille, pričom do konca sezóny zostáva odohrať ešte šesť kôl a hrá sa teda o 18 bodov.

Sumár:

Nantes - Paríž Saint-Germain 3:2 (2:1)

Góly: 22. a 52. Carlos, 44. Majeed - 19. Alves, 89. Guclu