Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

UEFA zverejnila 10 nominovaných na Hráča roka: Z týchto vzíde víťaz

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Celkovo hlasovalo 55 novinárov, priazeň sa ušla 37 hráčom. Trojicu finalistov oznámia 5. augusta, víťaza 25. augusta počas žrebu skupinovej fázy Ligy majstrov.

Nyon 18. júla (TASR) - Úradujúci víťaz Ligy majstrov Real Madrid má najpočetnejšie štvorčlenné zastúpenie v desiatke nominovaných futbalistov na ocenenie UEFA Najlepší hráč v Európe za sezónu 2015/16. Menoslov priniesla Európska futbalová únia na svojej oficiálnej internetovej stránke.

"Biely balet" dodal Walesana Garetha Balea, Nemca Toniho Kroosa i portugalské duo Pepe, Cristiano Ronaldo. Dvoch futbalistov poslal na zoznam rival FC Barcelona - Lionela Messiho z Argentíny a Uruguajčana Luisa Suareza - rovnako ako mníchovský Bayern, ktorý reprezentujú Nemci Thomas Müller a Manuel Neuer. Jedného predstaviteľa majú turínsky Juventus (Talian Gianluigu Buffon) a Atletico Madrid (Francúz Antoine Griezmann).

Hlasovalo 55 novinárov, priazeň sa ušla 37 hráčom. Trojicu finalistov oznámia 5. augusta, víťaza vyhlásia 25. augusta počas žrebu skupinovej fázy LM. Minulý rok sa z trofeje radoval Lionel Messi, ktorý je jej trojnásobný držiteľ. Prvýkrát triumfoval v roku 2011, štafetu po ňom prebrali Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) a Cristiano Ronaldo (2014).

Nominácia na ocenenie UEFA Najlepší hráč v Európe za sezónu 2015/16:
Gareth Bale (Real Madrid/Wal.)
Gianluigi Buffon (Juventus Turín/Tal.)
Antoine Griezmann (Atletico Madrid/Fr.)
Toni Kroos (Real Madrid/Nem.)
Lionel Messi (FC Barcelona/Arg.)
Thomas Müller (Bayern Mníchov/Nem.)
Manuel Neuer (Bayern Mníchov/Nem.)
Pepe (Real Madrid/Portug.)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portug.)
Luis Suarez (FC Barcelona/Urug.)