Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Guľa ocenil konfrontáciu s DAC, kvalifikáciu ME21 na štarte

Na archívnej snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa. Foto: TASR/Martin Baumann

V kvalifikácii sa futbalisti SR 21 najbližšie predstavia 9. októbra v Lichtenštajnsku, o šesť dní neskôr privítajú v Dunajskej Strede favorita skupiny Francúzsko.

Dunajská Streda 11. septembra (TASR) - Po prehre 1:2 v Azerbajdžane v ouvertúre kvalifikácie ME 2021 si slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov zvolila konfrontáciu s netradičným súperom, keď nastúpila proti vicemajstrovi Fortuna ligy z uplynulej sezóny. Utorňajší prípravný zápas s FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý sa skončil nerozhodne 3:3, odhalil silné i slabé stránky zverencov Adriána Guľu. Ten ocenil prínos stretnutia s tímom zo Žitného ostrova.

Vstup do zápasu jeho mužstvu nevyšiel, po polhodine Dunajská Streda viedla už dvojgólovým rozdielom. Mladí Slováci v druhom polčase zmazali dvojgólové manko a napokon dokázali odpovedať aj na presný zásah Taiwoa na 3:2 z pohľadu domácich. "Základ bol urobiť dobrý výsledok v Baku, čo sa nám nepodarilo, takže ten tieň tam bol. Z tohto pohľadu je nespokojnosť. Ale kvalifikáciu po prvom zápase nemôžeme zabaliť. Chalani aj v zápase s DAC potvrdili, že majú svoju kvalitu, len musia pridať. Sú to tí vyvolení, ktorí sú v reprezentácii. Mali by byť nadštandardní a to chceme vidieť po všetkých stránkach. Zodpovednosť leží aj na ich pleciach a musia si to uvedomiť už v mladom veku. Momentálne sme na začiatku kvalifikácie, verím, že sa budeme zlepšovať," uviedol kormidelník dvadsaťjednotky.

Po prehre v Baku zvolil netradičnú konfrontáciu, jeho tím nastúpil proti ligistovi. "Sme radi za zápas, očakávali sme vysokú kvalitu od súpera. Som rád, že sme ho mohli odohrať. Ďakujem Dunajskej Strede a jej trénerovi, že na to pristúpil. Nie je jednoduché v rozbehnutej súťaži odohrať takýto zápas. Potrebujeme hráčom pripravovať náročné prekážky. Nemôžeme sa skrývať pred tým, že sme prehrali v Baku a radšej nebudeme hrať. Preto sme zvolili tento model, náročného súpera. Len tak sa podľa nás hráči môžu zlepšovať."

Proti Dunajskej Strede sa gólovo presadil útočník bratislavského Slovana David Strelec. "Bol to náročný zápas, obidve mužstvá napádali a veľa nabehali. Bol to atraktívny zápas pre divákov, padlo šesť gólov. Musíme popracovať na prvých polčasoch a viac sa koncentrovať. V druhej 45-minútovke sme pritvrdili, posielali sme lopty viac za obranu, otvorili sa nám priestory a z toho sme mali šance. Čo sa týka zrazu, nesplnili sme to, pre čo sme prišli. Musíme sa z toho poučiť a v ďalších zápasoch ukázať, že máme na to, aby sme pomýšľali na postup z kvalifikácie," doplnil Strelec.

V kvalifikácii sa mladí Slováci najbližšie predstavia 9. októbra v Lichtenštajnsku, o šesť dní neskôr privítajú v Dunajskej Strede favorita skupiny Francúzsko.