Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Real odsúdil rasistické útoky na Viniciusa

Na snímke Vinicius Junior. Foto: TASR/AP

Na útoky už reagovalo aj vedenie španielskej La Ligy, ktoré ich označilo za úbohé a rasistické.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Madrid 15. marca (TASR) - Španielsky futbalový klub Real Madrid podal podnet na generálnu prokuratúru ohľadom rasistických a nenávistných útokov fanúšikov Atletica Madrid a FC Barcelona na Brazílčana Viniciusa Juniora. Video na internete ukazuje, ako priaznivci Atletica spievajú tradičný chorál, v ktorom však pozmenili slová a nahradili ich výrazom "šimpanz Vinicius".

"Real Madrid podal podnet na úrad generálnej prokuratúry ohľadom nenávistných činov a diskriminácie, rasistických a nenávistných útokov namierených na nášho hráča Viniciusa Juniora v okolí Olympijského štadióna Montjuic a Estadio Metropolitano v Madride. Tieto útoky sa, žiaľ, niekoľkokrát opakovali. Real ich jasne odsudzuje," uviedol španielsky klub vo svojom stanovisku, z ktorého citovala agentúra DPA.

Chorály mali fanúšikovia Atletica spievať pred stredajším domácim osemfinálovým zápasom Ligy majstrov proti Interu Miláno, v ktorom si "Los Colchoneros" zaistili postup do štvrťfinále po jedenástkovom rozstrele. Na útoky už reagovalo aj vedenie španielskej La Ligy, ktoré ich označilo za úbohé a rasistické. "Dúfam, že UEFA už premýšľa nad trestom. Je smutná realita, že takéto veci sa dejú aj v zápasoch, v ktorých nehrám," napísal Vinicius na sociálnej sieti.