Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Senegal chce prekvapiť na MS ako pred 16 rokmi

Na snímke hráč Sané Foto: TASR/AP

Duel v Moskve má výkop o 17.00 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Nawaf Shukralla z Bahrainu.

Moskva 19. júna (TASR) - Očakávania poľských "kibicov" sú pred utorňajším prvým zápasom národného tímu na MS v Rusku veľké. V európskej kvalifikácii si Poľsko vybojovalo postup pomerne hladko, keď v E-skupine prehralo iba raz a raz remizovalo. Zverenci trénera Adama Nawalku chcú nadviazať na tieto výkony, no proti bude húževnatý africký výber zo Senegalu.

Poľský kormidelník má v nominácii hráčov z popredných európskych klubov, ktorí chcú v reprezentácii dosiahnuť niečo veľké. Spoliehať sa od prvého duelu bude najmä na mená ako Lukasz Piszczek, Grzegorz Krychkowiak, Arkadiusz Milik, či Piotr Zieliňski. V prvom rade však verí v schopnosti topkanoniera Roberta Lewandowského, ktorý v kvalifikácii nastrieľal 16 gólov. "Myslím si, že moja uplynulá sezóna bola oveľa lepšia ako v roku 2016, keď sme hrali na ME. Hral som menej zápasov, čo znamená, že som menej unavený. Verím, že táto sviežosť sa prejaví počas MS," povedal pre fifa.com. poľský zakončovateľ, ktorý je jedným z kandidátov na zisk zlatej kopačky pre najlepšieho strelca MS. V prípade, že sa mu to podarí, zopakuje triumf krajana Grzegorza Lata zo šampionátu 1974 v Nemecku. Tomu naň vtedy stačilo 7 gólov.

Senegalčania by radi zopakovali úspech z MS v roku 2002. V otváracom zápase turnaja vtedy zdolali obhajcov titulu Francúzov 1:0. Skalp favorita bol predzvesťou úspechu "Levov od Tarangy", ktorí napokon dokráčali až do štvrťfinále. Na ďalšiu účasť na MS čakali šestnásť rokov a opäť chcú do svojej krajiny priniesť radosť. "Máme za sebou dobrú prípravu. V prvom zápase chceme hrať to čo vieme, od toho sa môžeme odraziť. Až potom sa ukáže, čo môžeme dosiahnuť," uviedol Sadio Mané, ktorý v drese FC Liverpool zaznamenal v uplynulej sezóne 20 gólov. Nielen na neho sa však bude spoliehať tréner Aliou Cissé: "Nemáme v mužstve jedného strelca. Skórovať môže každý hráč na svojom poste."

Duel v Moskve má výkop o 17.00 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Nawaf Shukralla z Bahrainu. V priamom televíznom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke.

H-skupina, 1. kolo:



POĽSKO - SENEGAL, utorok 19. júna, 17.00 SELČ, Moskva (Otkrytije Arena)

hlavný rozhodca: Nawaf Shukralla (Bahrain)

predpokladané zostavy:

Poľsko: Szczesny - Piszczek, Bednarek, Pazdan, Rybus - Linetty, Krychowiak - Blaszczykowski, Zielinski, Grosicki - Lewandowski

Senegal: Diallo - Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly - Kouyaté, A. N'Diaye - Sarr, Mané, Niang - Sakho