Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Futbal

Trenčín nedal gól v 4. zápase za sebou, Ševela: Chýba efektivita

Tréner AS Trenčín Martin Ševela. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Najbližší zápas odohrajú Trenčania v stredu 10. augusta, v 2. kole Slovenského pohára - Slovnaft Cupu sa predstavia na ihrisku TJ Plevník.

Trenčín 7. augusta (TASR) - Ofenzívne trápenie slovenského futbalového majstra AS Trenčín pokračuje. Zverenci Martina Ševelu nedokázali skórovať v štvrtom zápase za sebou, keď v 4. kole Fortuna ligy nestačili doma na Podbrezovú a po výsledku 0:1 utrpeli tretiu prehru zo štyroch stretnutí novej sezóny domácej súťaže.

Trenčania predtým vyšli strelecky naprázdno na ihrisku Zlatých Moraviec, gól nedali ani v dvojzápase 3. predkola Ligy majstrov proti Legii Varšava. Proti Podbrezovej mali dobrý úvod, vytvorili si príležitosti, ale skórovať nedokázali ani z pokutového kopu, ktorý nepremenil Rangelo Janga. "Do 15. minúty sme mali dve gólové šance. Potom prišla zahodená jedenástka. Z tutových šancí, ktoré si vytvoríme, musíme byť efektívni. Potom môžeme pomýšľať na úspech. Pokiaľ by sme dali tretí gól, za polčas by bolo 3:0 a zavreme zápas. Mrzí ma, že sme opäť neboli efektívni, bol to už štvrtý zápas za sebou. To, čo nás v minulosti zdobilo, sa nám teraz nedarí," konštatoval na pozápasovej tlačovej konferencii kouč Ševela. Hráči musia byť podľa neho v koncovke viac sústredení. "Musíme byť určite koncentrovanejší vo finalizácii. Pretože herne si tú šancu aj pripravíme, dostaneme sa do nej. Je to v tréningu, budeme musieť byť dôraznejší a dôslednejší," dodal.

O služby Ševelu je záujem aj v iných klubov. Interes prejavil Slovan Bratislava. "Viem o záujme Slovana Bratislava. Či prebehlo už nejaké rokovanie medzi klubmi? Mám pocit, že áno, ale výsledky neviem. Som v Trenčíne a pokiaľ tu budem, v klube budem odvádzať stopercentnú prácu," zdôraznil.

Najbližší zápas odohrajú Trenčania v stredu 10. augusta, v 2. kole Slovenského pohára - Slovnaft Cupu sa predstavia na ihrisku TJ Plevník.