Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Zranený Neymar sa zrejme vráti v júli, Lasmar: Nie sme ani v polovici

Na snímke Neymar. Foto: TASR/AP

Útočník sa zranil v októbrovom dueli kvalifikácie MS 2026 na pôde Uruguaja (0:2), 32-ročný hráč si roztrhol predný skrížený väz a odtrhol meniskus v ľavom kolene.

Rio de Janeiro 16. marca (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar sa s najväčšou pravdepodobnosťou vráti do hry na prelome júla a augusta. V sobotu to uviedol lekár brazílskeho národného tímu Rodrigo Lasmar.

Útočník sa zranil v októbrovom dueli kvalifikácie MS 2026 na pôde Uruguaja (0:2), 32-ročný hráč si roztrhol predný skrížený väz a odtrhol meniskus v ľavom kolene. Operáciu absolvoval 3. novembra v Belo Horizonte. Lekári vtedy predpokladali šesť až dvanásťmesačnú pauzu. "Ešte nie sme ani v polovici jeho rehabilitácie. Až keď absolvujeme deväť alebo desať mesiacov fyzioterapeutických procedúr, bude možné definitívne potvrdiť jeho návrat na ihrisko," citoval Lasmara španielsky denník Mundo Deportivo.

Hoci Neymarova liečba postupuje dobre, všetko nasvedčuje tomu, že vynechá kontinentálny šampionát Copa America. Ten sa začína 21. júna. Neymar v lete prestúpil z Paríža St. Germain do Al-Hilalu, za saudskoarabský tím však stihol odohrať len päť zápasov.