Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Bardejovskí hokejisti idú za obhajobou minuloročného primátu

Bardejovskí fanúšikovia Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Bardejov 11. februára (TASR) - Víťazom základnej časti 1. hokejovej ligy po 44. kole sa stal Bemaco HC 46 Bardejov so ziskom 104 bodov, čo je toľko ako v minulom ročníku, keď vyhral celú druhú najvyššiu hokejovú súťaž. Aj teraz sa v klube hotujú uspieť v play off a avizujú v ňom najvyššie ciele.

Už najbližší piatok i v sobotu bude mať výhodu domáceho ľadu v prvých dvoch súbojoch s ôsmou Spišskou Novou Vsou.

Metodik mužstva HC 46 Andrej Gmitter pripomenul, že na začiatku sezóny si dali cieľ vyhrať 1. ligu, no káder sa formoval až do konca decembra "Už základná časť nebola jednoduchá, niektoré zápas boli veľmi ťažké. Vytvorili sme si dostatočný náskok na čele tabuľky a do poslednej chvíle sme čakali na súpera do play off. V prvej päťke nám stále chýbal stredný útočník, na konci základnej časti sa podarilo zohnať Jozefa Mihalíka, veríme, že sa adaptoval a začne naplno hrať. Myslím si, že druhá formácia bola stabilná, tretia pomáhala a štvrtá dopĺňala káder."

Bardejov vyhral so Spišskou Novou Vsou v základnej časti všetky štyri zápasy so skóre 22:7 a bude favoritom: "Asi áno, lenže Spišská je veľmi dobrý súper, je to východniarske mužstvo, takže to bude derby, ktoré dopredu nemá víťaza. Príkladom môže byť minuloročné prekvapenie, keď Detva vyradila víťaza základnej časti Senicu. Spišiaci teraz tvoria kvalitný tím, majú svoju históriu, budú sa chcieť vytiahnuť práve na Bardejov. V závere tejto časti sme mali dostatočný náskok a hráči už neboli takí disciplinovaní, v podvedomí žili už tou novou výzvou, ktorá ich čaká od piatka. Ich prístup k zápasom by už mal byť podľa predstáv trénera Jána Vodilu."

Fanúšikovia hokeja v Bardejove po minuloročnej neúspešnej baráži o postup do extraligy, keď im šanca unikla pomedzi prsty s Martinom, sú presvedčení, že tento káder by tentoraz sa mal o postup úspešne pobiť. "Najprv musíme vyhrať 1. ligu, potom baráž, až tak môžeme rozmýšľať či pôjdeme do extraligy," dodal Gmitter.