Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Fehérváry sa stal 42. slovenským hráčom s dvesto zápasmi v profilige

Na archívnej snímke Martin Feherváry. Foto: TASR Martin Baumann

Fehérváry mal na dosah aj 11. asistenciu v sezóne, keď v 3. tretine založil ofenzívnu akciu, ktorá vyústila do prečíslenia so zakončením Alexandra Ovečkina.

New York 14. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry odohral v noci na štvrtok svoj jubilejný 200. zápas v základnej časti NHL. Stal sa 42. slovenským hráčom, ktorí dosiahol na túto métu. Pre 24-ročného zadáka Washingtonu bol duel na ľade Edmontonu prvý po 10-zápasovej absencii pre zranenie v dolnej časti tela. Okrem dvoch mínusových bodov sa do štatistík zapísal aj siedmimi bodyčekmi.

Fehérváry mal na dosah aj 11. asistenciu v sezóne, keď v 3. tretine založil ofenzívnu akciu, ktorá vyústila do prečíslenia so zakončením Alexandra Ovečkina. Jeho veľkú príležitosť pred odkrytou bránkou však zmaril efektným zákrokom brankár Stuart Skinner. Fehérváry má po 48 zápasoch sezóny na konte 12 kanadských bodov (2+10). Na 200 zápasov dosiahol vo svojej 4. sezóne v NHL a nazbieral v nich 46 kanadských bodov (16+30).

Pred Fehérvárym dosiahlo odohralo dvesto zápasov v NHL iba 12 slovenských obrancov. Rekordér je Zdeno Chára s 1680 duelmi v ZČ profiligy.