Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Slovenská dvadsiatka nevyhrala na turnaji štyroch krajín ani raz

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zverenci Ernesta Bokroša nezískali v troch vystúpeniach na podujatí ani bod a po predchádzajúcich prehrách s Ruskom aj Fínskom skončili na poslednom mieste.

Piešťany 13. apríla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala aj v záverečnom zápase na Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch, keď v sobotu podľahla českým rovesníkom 1:3. Zverenci Ernesta Bokroša nezískali v troch vystúpeniach na podujatí ani bod a po predchádzajúcich prehrách s Ruskom aj Fínskom skončili na poslednom mieste.


Slovensko "20" - Česko "20" 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Góly: 15. Čederle - 17. Šik, 19. Fridrich, 52. Všetečka. Vylúčení: 4:6, presilovky a oslabenia 0:0

Fínsko "20" - Rusko "20" 1:0 pp


Ernest Bokroš, tréner SR "20": "Nový ročník chlapcov do 20 rokov odohral veľmi dobrý turnaj. Nemáme možnosť sa často stretávať s takými kvalitnými súpermi, ako sú Rusko alebo Fínsko. Toto je snáď jediný turnaj, kde si s nimi môžeme zmerať sily, preto som rád, že sme mohli vidieť našich chlapcov v troch veľmi náročných zápasoch za sebou."

"Aj keď výsledky nie sú na prvý pohľad priaznivé, musím povedať, že som bol milo prekvapený, že po dvoch dňoch tréningu chlapci držali krok s týmito silnými súpermi. Veľmi si cením pohyb aj disciplínu. Mali sme veľmi málo vylúčených, chlapci hrali v tomto smere naozaj dobre."

"Ak by sme mali zopár rozdielových hráčov, ktorí by dokázali premeniť vyložené šance, aj výsledky by určite boli iné. Napriek trom prehrám však turnaj hodnotím kladne, ukázal nám, čo sme potrebovali a umožnil nám vidieť hráčov proti veľmi silným súperom."