Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Slováci odštartovali šampionát triumfom nad Fínskom

Na snímke vľavo Roman Bujdák (Slovensko), vpravo jeho spoluhráč Lukáš Olejník v zápase Majstrovstiev sveta v hokejbale mužov Slovensko – Fínsko v Košiciach 14. júna 2019. Foto: TASR/František Iván

V ďalšom zápase sa Slováci stretnú v sobotu o 18:00 s USA.

Košice 14. júna (TASR) - Slovenskí hokejbalisti zvíťazili v piatok v úvodnom zápase na MS v Košiciach nad Fínskom 2:1. Gólovo sa presadili Roman Bujdák a Milan Rampáček, za Fínsko znížil Sami Pietsalo. V ďalšom zápase sa Slováci stretnú v sobotu o 18:00 s USA.

Mojmír Hojer, tréner SR: "Bol to nesmierne ťažký zápas, opäť sa ukázalo, že svetová špička sa vyrovnáva. Hrali sme však veľmi dobre a teší ma, že sme hrali najmä disciplinovane."

Milan Rampáček, strelec druhého gólu SR: "Bol to veľmi ťažký zápas. Som rád, že sme sa odrazili víťazne, potrebovali sme to. Ďakujem divákom za skvelú atmosféru, boli naozaj fantastickí. Užíval som si to."

Slovensko - Fínsko 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 9. Bujdák (Vidlár, Polc) 41. Rampáček (Svitana, Martinusík) - 45. Pietsalo (Kangas)

SR: Polc - Minárik, Salajka, Bujdák, Blahut, Vidlár, Gajdoš, Doskočil, Horváth - Rampáček, Svitana, Martinusík - Božik, Cíbik, Vozár - Oravec, Piják, Rufati - Olejník, Tomka, Poliaček - Lipták, Teplický