Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Jurčo dúfa, že mu tréning pomôže zaspať, ale popoludní nevydržal

Tomáš Jurčo Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vo výbere Vladimíra Vůjteka by sa mal Tomáš Jurčo predstaviť na ľavom krídle druhého útoku so zohranou dvojicou Tomáš Kopecký a Branko Radivojevič.

Soči 10. februára (TASR) - Tomáš Jurčo si vo štvrtok pripísal na konto prvý zárez v slovenskej hokejovej reprezentácii. Aj keď ešte nie ten ostrý zápasový, ale aspoň tréningový. Najmladší člen slovenského olympijského výberu v Soči si podvečernú prípravu pochvaľoval najmä pre to, že sa mohol konečne poriadne rozhýbať.

"Väčšina z nás, ktorí sme tu, má za sebou deväť hodín v lietadle a mali sme toho už dosť. Takže tento tréning nám padol vhod. Dúfam, že nám to pomôže a zajtra sa budeme cítiť už lepšie," uviedol dvadsaťjedenročný krídelník.

Všetkých hráčov zo zámorskej NHL čakal prvý boj hneď po prílete do strediska na pobreží Čierneho mora. Museli sa vyrovnať s veľkým časovým posunom, na ktorý bolo najlepším liekom vydržať hore aspoň do neskorého večera. "...ale mne sa to nepodarilo. Po obede som sa snažil robiť hocičo, len aby som nezaspal. Hrať sa s i-Padom, telefónom, ale aj keď som nechcel, tak som si na polhodinu zdriemol. Tak dúfam, že tréning mi pomohol a večer sa mi podarí zaspať."

Jurčo si vybojoval miestenku v olympijskom tíme a zároveň svoju prvú v A-tíme vďaka výborným výkonom na farme Grand Rapids Griffins v AHL, ktoré ho katapultovali aj do prvého tímu Detroitu Red Wings. Vo výbere Vladimíra Vůjteka by sa mal predstaviť na ľavom krídle druhého útoku so zohranou dvojicou Tomáš Kopecký a Branko Radivojevič. "Obaja sú skvelí hráči a dúfam, že sa nám spolu bude hrať výborne a dáme aj nejaké góly," dodal.