Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Dvojica Zagrapan - Drgoň posilnia majstra z Košíc

Na snímke útočník Marek Zagrapan. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dvadsaťsedemročný Zagrapan pôsobil naposledy v českej extralige, kde obliekal dresy Kladna a Třinca, s ktorým získal v roku 2011 majstrovský titul.

Košice 16. mája (TASR) - Hokejisti HC Košice odštartujú v pondelok letnú prípravu na nový ročník aj s dvoma novými tvárami. S extraligovým majstrom sa na spolupráci dohodli Adam Drgoň a Marek Zagrapan.

"Sme radi, že sa nám podarilo získať týchto skúsených a pracovitých hráčov. Po odchode Tomáša Marcinka by mal Marek zaujať jeho pozíciu lídra medzi strednými útočníkmi. Adam Drgoň je skúsený obranca a jeho výkony za posledné sezóny ho predurčujú byť platným hráčom v našom tíme," uviedol na oficiálnom webe "oceliarov" generálny manažér Juraj Bakoš.

Dvadsaťsedemročný Zagrapan pôsobil naposledy v českej extralige, kde obliekal dresy Kladna a Třinca, s ktorým získal v roku 2011 majstrovský titul. Dve sezóny predtým pôsobil v KHL v Čerepovci a Jugre Chanty Mansijsk, Slovensko reprezentoval na MS v Nemecku v roku 2010.

O dva roky starší Drgoň obliekal v uplynulých dvoch ročníkoch dres ŠHK 37 Piešťany, predtým pôsobil štyri roky v Martine. Aj on spoločne s celým tímom bude hájiť farby "oceliarov" a reprezentovať slovenskú extraligu v hokejovej Lige majstrov v budúcej sezóne.