Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TIPSPORT LIGA: Michalovčania chcú v Žiline dokončiť misiu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na domácu rozlúčku Michalovčanov bolo zvedavých viac než 4300 divákov a atmosféra v šiestom zápase by predstavovala vysoký nadštandard aj v najvyššej súťaži.

Michalovce 22. marca (TASR) - Domáca úloha splnená, zostáva už iba vyhrať posledný zápas sezóny. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce potvrdili, že domáce prostredie v baráži je ich výhodou a vybojovali si v ňom rozhodujúci súboj o Tipsport Ligu. Pred duelom v Žiline si veria, podľa útočníka Erika Piataka sa víťazstvá domáceho tímu môžu skončiť práve v sobotu.

Michalovčania si uvedomovali, že iba víťazstvo v 6. zápase im udrží nádej na úspech v baráži. Pred ním prehrávali 2:3 na zápasy, doma však zabrali naplno, vyhrali 2:0 a potvrdili stopercentnú úspešnosť domácich tímov v tejto sérii. "V play off rozhodujú defenzívy. Tá musí byť stopercentná a my sme boli tí šťastnejší, ktorí sme popri dobrej defenzíve dali aj viac gólov než súper. V rozhodujúcom zápase chceme pokračovať vo výkonoch, aké sme predvádzali vo väčšine zápasov sezóny. Trikrát sme tam prehrali, raz sa to už musí otočiť. Hlavne bude dôležité vyvarovať sa vylúčeniam, možno streliť nejaký gól a nestrachovať sa o výsledok," uviedol pre TASR Piatak.

Na domácu rozlúčku Michalovčanov bolo zvedavých viac než 4300 divákov a atmosféra v šiestom zápase by predstavovala vysoký nadštandard aj v najvyššej súťaži. Hráči boli preto veľmi radi, že sa fanúšikom odvďačili víťazstvom. "Celá sezóna bola o tom, že sme sa doma držali na víťaznej vlne a prehrali sme iba minimum zápasov. Preto nás teší, že sme sa víťazne rozlúčili s fanúšikmi. Sme radi, že prišli v takom počte, atmosféra bola naozaj skvelá. Teraz sa už tešíme na posledný zápas sezóny, v ktorom chceme vybojovať najvyššiu súťaž," dodal Piatak odhodlane. Spokojný bol aj tréner Miroslav Chudý, ktorého zverenci v neľahkej pozícii zvládli dôležitý zápas a presunuli rozhodnutie o víťazovi série do Žiliny. "Tam bude asi najdôležitejšie to, kto pôjde prvý do vedenia. Každý zápas má svoj príbeh a uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Extraligu bude hrať ten, kto dá v sobotu viac gólov," poznamenal tréner michalovskej Dukly.