Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Hokej

MS 2016: K tímu sa pripoja Bartánus a Hrnka

Tréner Zdeno Cíger Foto: TASR/Pavel Neubauer

Naopak, v mužstve už nebudú ďalej pokračovať obranca Patrik Luža a útočníci Rastislav Dej, Peter Galamboš, Václav Stupka a Rastislav Špirko.

Bratislava 10. apríla (TASR) - K slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorá sa pripravuje na MS v Rusku, sa v pondelok pripoja útočníci HC Košice Marek Bartánus a Tomáš Hrnka. Naopak, v mužstve už nebudú ďalej pokračovať obranca Patrik Luža a útočníci Rastislav Dej, Peter Galamboš, Václav Stupka a Rastislav Špirko. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojej facebookovej stránke.

Slováci otvorili zápasovú časť prípravy na MS dvoma prehrami s domácim Fínskom (2:3 v Pori a 1:6 v Turku). Ďalší blok začnú pondelkovým zrazom v Starom Smokovci, kde by sa mal opäť hlásiť aj brankár Július Hudáček. Tomu sa v stredu narodila dcérka a od trénera národného tímu Zdena Cígera dostal voľno. Súboje s Fínskom pre zdravotné problémy vynechali aj obrancovia Andrej Meszároš (achilovka) a Marek Ďaloga (koleno).

Slovenskí reprezentanti sa počas budúceho týždňa v rámci série Euro Hockey Tour dvakrát stretnú s usporiadateľom svetového šampionátu Ruskom. Prvý duel je na programe vo štvrtok 14. apríla na ľade v Košiciach (17.00 h), o deň neskôr privítajú "zbornú" v Poprade (15.30). Cígerových zverencov čakajú o ďalší týždeň dva duely vo Francúzsku a prípravu zakončia domácim dvojzápasom s Dánskom.


Aktualizovaný káder SR pred prípravnými zápasmi s Ruskom:

Brankári: Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Tomáš Tomek (MsHK DOXXbet Žilina), Július Hudáček (Örebrö, Švéd.)

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava, KHL), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Marek Ďaloga (AK Bars Kazaň, KHL/Rus.)

Útočníci: Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Lukáš Handlovský (MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švajč.), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice)



Ďalší program SR v rámci Euro Hockey Challenge 2016:

14. apríla: Slovensko - Rusko o 17.00 v Košiciach
16. apríla: Slovensko - Rusko o 15.30 v Poprade
22. apríla: Francúzsko - Slovensko o 20.00 v Megeve
24. apríla: Francúzsko - Slovensko o 15.00 v Grenoble
28. apríla: Slovensko - Dánsko o 18.00 v Skalici
30. apríla: Slovensko - Dánsko o 17.00 v Bratislave