Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

NHL a NHLPA predĺžili lehotu na riešenie sporu Perryho so Chicagom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Klub s ním ukončili zmluvu koncom novembra pre "neakceptovateľné správanie". Tridsaťosemročný hráč sa už medzitým vrátil do akcie a pôsobí v Edmontone Oilers.

New York 15. marca (TASR) - Vedenie hokejovej NHL a Hráčska asociácia (NHLPA) sa dohodli na predĺžení lehoty na vyriešenie situácie ohľadom Coreyho Perryho a Chicaga Blackhawks. Klub s ním ukončili zmluvu koncom novembra pre "neakceptovateľné správanie". Tridsaťosemročný hráč sa už medzitým vrátil do akcie a pôsobí v Edmontone Oilers.

Agentúra AP priniesla informácie s odvolaním sa na dvoch ľudí, ktorí chceli zostať v anonymite. NHL a NHLPA mali pôvodne 60-dňové obdobie na vyhodnotenie situácie medzi Perrym a jeho bývalým klubom. "Čas vypršal, tak sme sa chceli uistiť, že máme ďalší na pokračovanie," uviedol výkonný riaditeľ Hráčskej asociácie NHL Marty Walsh.

Tridsaťosemročný Perry sa ospravedlnil za svoje konanie, ktoré podľa neho súviselo s alkoholom. Neskôr prejavil záujem pokračovať v NHL a komisár Gary Bettman potvrdil, že mu v tom liga nebude brániť. "Vzal si trocha voľna. Koniec koncov, kluby rozhodujú, čo im vyhovuje a čo nie. Blackhawks sa rozhodli takto," povedal vtedy Bettman.

Perry je držiteľ Stanleyho pohára v drese Anaheimu z roku 2007. V sezóne 2010/11 sa stal s 50 gólmi najlepším strelcom základnej časti a získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča NHL. Skúsený krídelník podpísal s Oilers kontrakt do konca sezóny s ročným platom 775.000 amerických dolárov. Vo svojej 19. sezóne v profilige strelil deväť gólov a pridal sedem asistencií v 36 stretnutiach. Okrem Anaheimu a Chicaga obliekal v minulosti aj dresy Dallasu, Montrealu a Tampy Bay.