Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Boston zaradil Bakoša na listinu nechránených hráčov

Na snímke hokejista Martin Bakoš. Foto: TASR - Michal Svítok

Dvadsaťosemročný útočník v júni podpísal ako voľný hráč s Bruins ročnú dvojcestnú zmluvu. V predsezónnom kempe bojoval o miesto v prvom tíme a darilo sa mu dobre.

Boston 10. decembra (TASR) - Slovenský hokejista Martin Bakoš pravdepodobne ukončí svoje pôsobenie v organizácii klubu NHL Boston Bruins. Ten ho v pondelok zaradil na listinu nechránených hráčov s úmyslom rozviazať s ním kontrakt. Informoval o tom portál cbssports.com s odvolaním sa na kanadského novinára Elliotte Friedmana zo Sportsnetu.

Dvadsaťosemročný útočník v júni podpísal ako voľný hráč s Bruins ročnú dvojcestnú zmluvu. V predsezónnom kempe bojoval o miesto v prvom tíme a darilo sa mu dobre, v príprave odohral za Boston dva zápasy, pričom v oboch si pripísal po jednej asistencii. Dvojnásobný účastník MS mal však smolu, keď ho v závere prípravy vyradilo zranenie v dolnej časti tela. Do prvého tímu sa tak neprebojoval a na farme Providence Bruins v nižšej AHL si v 16 dueloch pripísal na konto iba štyri body (3+1) a štyri mínusové body.

Ak o Bakoša neprejaví záujem iný klub z NHL, po anabáze v zámorí sa pravdepodobne vráti do Európy. Bakoš bol v uplynulej sezóne so 40 bodmi najproduktívnejší hráč Liberca v základnej časti českej extraligy, vrátane play off odohral 62 zápasov s bilanciou 16 gólov a 29 asistencií. Za sebou má aj účinkovanie v KHL (Slovan Bratislava a Červená hviezda Kchun-lun)