Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Považská Bystrica a Dubnica vo štvrťfinále play off vedú 2:1

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Štvrťfinále sa hrá na štyri víťazné duely.

Bratislava 17. marca (TASR) - Hokejisti HK ‘95 Považská Bystrica a TSS GROUP Dubnica uspeli v tretích štvrťfinálových zápasoch v play off Tipos SHL. Považská Bystrica vyhrala na ľade Skalice jednoznačne 4:0, Dubnica zdolala Topolčany 6:2. Oba tím sa dostali do vedenia 2:1 v sériách. Štvrté zápasy sú na programe v pondelok. Štvrťfinále sa hrá na štyri víťazné duely.



štvrťfinále play off Tipos SHL

prvé zápasy /na 4 víťazstvá/:

HK Skalica - HK ‘95 Považská Bystrica 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)

Góly: 6. Urbánek (Zaťko, Tománek), 9. Vorona (Jakubec), 15. Cíger (Rufati, Lušňák), 20. J. Zlocha (Tománek, Zaťko). Rozhodovali: Goga, Mĺkvy - Hercog, Frimmel, vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Kotvan (Skalica) 5+DKZ za napadnutie hlavy alebo krku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, 1781 divákov

/stav série 1:2/




Hlasy:

Michal Ružička, hlavný tréner HK Skalica: Znova sa nám stalo to, čo v prvom zápase v Považskej Bystrici. V prvej tretine nám súper odskočil a možno aj z premotivovanosti sme spravili veľa chýb a súper dal góly. Dokonca sme inkasovali v našej presilovej hre. Gól sme dnes nestrelili a bez neho sa vyhrávať nedá. Musíme sa pozerať dopredu, zajtra je nový deň a nový zápas, rozoberieme si to a budeme bojovať o víťazstvo."

Jakub Ručkay, hlavný tréner HK'95 Považská Bystrica „Víťazstvo bolo vydreté. Chalani išli zápas vyhrať, boli v hlavách dobre nastavení. Trochu sme upravili nejaké veci a tie nám vychádzali. Hneď v prvej tretine sa nám podarilo ísť do vedenia 4:0 a potom sme si to perfektne ukontrolovali. V druhej tretine sme nehrali tak jednoducho, ako by som si na play-off predstavoval, ale pevne verím, že to odstránime. Tretia časť bola z nášho pohľadu úplne ideálna a vedieme 2:1, čo je pre nás super. V zajtrajšom zápase chceme hrať zodpovedne, dodržiavať systém a byť disciplinovaní. Vtedy môžeme pomýšľať na tretí bod."



TSS GROUP Dubnica - HC Topoľčany 6:2 (1:1, 4:0, 1:1)

Góly: 20. Chatrnúch (Hovorka, Haščák), 28. Švec (Hřebíček), 29. Chatrnúch (Ďuriš, Hovorka), 36. Tybor (Kluka), 37. Uram (Tábi), 55. Švec – 1. Bečka (Bystričan), 47. Bečka (Shakhvorostov). Rozhodovali: Výleta, Rojík - Tichý, Ševčík, vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše: Mikula (hrubosť) - Plochotnikov (hrubosť), Novák (vrazenie na mantinel) všetci 5+DKZ, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 935 divákov

/stav série 2:1/



Hlasy:

Roman Chatrnúch, hlavný tréner TSS GROUP Dubnica: Do zápasu sme nevstúpili dobre. Hneď v 20. sekunde sme dostali gól. Našťastie sa nám podarilo vyrovnať na konci tretiny, čo nám psychicky veľmi pomohlo. V druhej časti sme dokázali využiť dve presilové hry, k tomu sme pridali ďalšie dva góly a tým bolo viac-menej o zápase rozhodnuté."

Vladimír Matejov, asistent trénera HC Topoľčany: Mali sme veľmi dobrý úvod, hneď sme strelili gól. Potom však nastali dva zlomové momenty, ktoré rozhodli o zápase. Gól do šatne v prvej tretine a štvorminútové oslabenie, v ktorom súper odskočil na rozdiel dvoch presných zásahov. K tomu sa, bohužiaľ, pridali ďalšie dva inkasované góly v druhej tretine, a to rozhodlo o osude stretnutia."