Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovenkenské hokejistky podľahli Nórkam, čaká ich duel o záchranu

Hokejistky. Archívna snímka. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Záverečný duel ich čaká v sobotu o 12.30 h, keď nastúpia v priamom súboji o záchranu proti Taliansku, v ktorom im stačí získať jeden bod.

Budapešť 13. apríla (TASR) - Slovenské hokejistky prehrali v piatkovom zápase na turnaji A-skupiny I. divízie MS v Budapešti s Nórskom 0:4. Zverenky trénera Jána Bezděka zaznamenali vo svojom štvrtom vystúpení na podujatí už tretiu prehru. Záverečný duel ich čaká v sobotu o 12.30 h, keď nastúpia v priamom súboji o záchranu proti Taliansku, v ktorom im stačí získať jeden bod.

sumár:



Nórsko - Slovensko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Góly: 4. Haugová Hansenová, 17. Strömstadová, 34. Sirumová, 57. Kruseová Johansenová. Vylúčené: 5:5, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, strely na bránu: 23:21. Rozhodovali: Tauriainenová – Bowshallová, Paulheimová.

Zostava SR: Budajová – Košecká, T. Ištocyová, Drábeková, Kučerková, Šulíková, Čurmová, Dzurinová – Halušková, Čupková, Korenková, Hlinková, Trebuľová, L. Ištocyová, Klimášová, Rumanová, Maskaľová, Matejková, Kubeková, Ihnaťová, Novotná



hlas (zdroj: www.hockeyslovakia.sk):



Ján Bezděk, tréner SR: "Zápas sme nezačali dobre, zaspali sme úvod. Po chybe sme dostali prvý gól. Nórky nás stále tlačili, boli lepšie vo všetkých ukazovateľoch. Z nevinnej strely z boku klziska sme dostali dosť nešťastný druhý gól. Naše dievčatá hrali trochu ustráchane. Nórky mali výborný pohyb, dobre napádali. Nemali sme ani vysoký počet striel, po dvoch tretinách ich bolo desať. V zápase sme ťahali za kratší koniec. Dievčatám sme hovorili, aby sa tlačili hore, aby boli aktívne. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám vrátiť do zápasu napriek dvom gólovým šanciam. Vyše tri minúty pred koncom sme odvolali brankárku Budajovú a snažili sme sa ešte s výsledkom niečo spraviť, no dostali sme štvrtý gól do prázdnej bránky. Musíme na tento duel rýchlo zabudnúť. V sobotu musíme proti Taliansku získať aspoň bod pre záchranu. Všetko máme vo svojich rukách. Dievčatá sa dobre zregenerujú, pripravia sa a zajtra podajú stopercentný výkon. Záchrana nie je to, o čo sme chceli hrať. Turnaj nám ukázal, kde je realita. Trpíme na nízku efektivitu. Po troch dňoch sme boli najviac strieľajúcim tímom, ale zároveň posledným v efektivite."



ďalšie výsledky:

Maďarsko - Taliansko 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)

Dánsko - Rakúsko 3:8 (1:4, 1:2, 1:2)