Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Slovenská 20-ka nestačila na Turnaji štyroch krajín ani na Fínov

Na archívnej snímke slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov a vpravo tréner Ernest Bokroš. Foto: TASR – Martin Palkovič

Na zverencov Ernesta Bokroša čaká v sobotu záverečný duel s Čechmi.

Piešťany 13. apríla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v druhom zápase na Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch s fínskymi rovesníkmi 3:6. V ďalšom piatkovom súboji si poradila ruská dvadsiatka s Českom hladko 6:0. Na zverencov Ernesta Bokroša čaká v sobotu záverečný duel s Čechmi (15.30).

SR "20" predtým na turnaji podľahla rovesníkom z Ruska vysoko 0:7, po odohratí dvoch zápasov jej patrí v tabuľke posledné miesto. Pre slovenskú dvadsiatku ide o prvú turnajovú previerku v novom zložení. O víťazovi turnaja sa rozhodne v súboji medzi Ruskom a Fínskom.

Turnaj štyroch krajín, Piešťany:



Slovensko "20" - Fínsko "20" 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)

Góly: 12. Minárik, 19. Paulíny, 49. Hvizdoš - 13. Airola, 13. Nousiainen, 27. Karuvaara, 30. Erholtz, 48. Haatanen, 52. Salonen. Rozhodovali: Jonák, Štefik – Tvrdoň, Gegáň (všdtci SR), vylúčení: 2:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 485 divákov.

Zostava SR: Vojvoda – Česánek, Kobolka, Škorec, Vitaloš, Dlugoš, Martiška, Semaňák, Bučko – Džugan, Čenka, Paulíny, Šeliga, Minárik, Nespala, Ferenyi, Čederle, Kováč, Mojžiš, Kováčik, Hvizdoš




Ernest Bokroš, tréner SR "20":
"Chlapcov musím za výkon v tomto stretnutí pochváliť. Počas všetkých tretín hrali dobre, korčuľovali, držali sa na puku. Boli disciplinovaní – mali sme len dvoch vylúčených a v prvom zápase proti Rusku iba jedného. To treba pochváliť. Dali sme tri góly, ale, bohužiaľ, dostali sme dva zbytočné góly po individuálnych chybách. Ale musím povedať, že z tohto výberu nemá trištvrte mužstva medzinárodné skúsenosti, ale za dnešný výkon si zaslúžia pochvalu. Čo sa týka priebehu turnaja, ruská aj fínska dvadsiatka sú na vyššej kvalitatívnej úrovni. My sa môžeme porovnávať stále s Českom. Predpokladám, že proti Česku by sme mohli odohrať vyrovnanejší duel. Len je tam jeden otáznik: títo chlapci nie sú zvyknutí odohrať za tri dni tri ťažké zápasy. Takže pokiaľ zvládneme ten zápas po fyzickej stránke, mohlo by to byť dobré."



ďalší výsledok:

Rusko "20" - Česko "20" 6:0