Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Hokej

V Pardubiciach skončil tréner Draisaitl, šéftréner bude Martinec

Archívna snímka, Hokejisti Pardubíc získali svoj tretí titul v ére samostatnosti. Na ľade Brna vyhrali šiesty zápas 5:1 a celú sériu 4:2. Foto: TASR/Martin Baumann

Klub, v ktorom pôsobí aj slovenská dvojica Tomáš Bokroš a Branislav Rapáč, je po 5. kolách na poslednom 14. mieste Tipsport extraligy.

Pardubice 21. septembra (TASR) - Vedenie českého extraligového tímu HC Dynamo Pardubice zareagovalo na zlý štart do novej sezóny radikálnymi zmenami. Tréner Peter Draisaitl končí v pozícii hlavného trénera a novým šéfom realizačného tímu bude klubová legenda Vladimír Martinec. V klube zároveň nepokračujú ani letné posily Justin Hodgman a Martin Rýgl. Pardubický klub o zmenách informoval na svojej oficiálnej stránke.

Klub, v ktorom pôsobí aj slovenská dvojica Tomáš Bokroš a Branislav Rapáč, je po 5. kolách na poslednom 14. mieste Tipsport extraligy. Ako jediný z účastníkov najvyššej českej súťaže nezískal ešte ani bod a prehral všetky zápasy. Pardubice nedávno angažovali skúseného brankára Jakuba Štěpánka, ale ani po jeho príchode sa výsledky nezlepšili. Zlý štart do sezóny odniesol tréner Draisaitl a dvaja hráči.

"Intenzívne riešime súčasnú situáciu. Výsledky nášho A-mužstva sú neuspokojivé a tak sme sa nielen z tohto dôvodu rozhodli odvolať trénera Petra Draisaitla. Nový trénerský tím bude širší a z pozície šéftrénera ho bude koordinovať Vladimír Martinec," uviedol spolumajiteľ klubu Jaroslav Šuda na klubovom webe. Jeho kolegami v trénerskom štábe budú Michal Mikeska, Karel Beran a Pavel Rohlík, ktorý bude zároveň naďalej aj generálnym manažérom Dynama.