Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Hokej

Washington prehral v Edmontone 2:7, Fehérváry s dvomi mínuskami

John Carlson (74) z Washingtonu Capitals prechádza okolo, keď Edmonton Oilers oslavujú gól počas tretej tretiny hokejového zápasu NHL v stredu 13. marca 2024 v Edmontone, Alberta. Foto: TASR/AP

Fehérváry nastúpil v elitnej formácii hostí popri Johnovi Carlssonovi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 14. marca (TASR) - Hokejisti Washingtonu prehrali na ľade Edmontonu 2:7 v nočnom zápase NHL. Pre slovenského obrancu v tíme hostí Martina Fehérváryho to bol prvý zápas po desaťzápasovej absencii pre zranenie v dolnej časti tela. Do kanadského bodovania sa nezapísal a do štatistík mu pribudli dva mínusové body. V zápase najvýraznejšie zažiarili strelec hetriku Zach Hyman a štvorbodový Leon Draisaitl, ktorý pridal ku gólu tri asistencie.

Fehérváry nastúpil v elitnej formácii hostí popri Johnovi Carlssonovi. Na ľade strávil 17:15 minút a prezentoval sa aj siedmimi bodyčekmi - najviac spomedzi všetkých hráčov, ktorí nastúpili v nočných zápasoch. Capitals prehrali aj druhý zápas na päťzápasovom tripe po západnom pobreží. Oilers využili všetky tri presilovky a do listiny strelcov sa zapísal aj útočník Connor Brown, pre ktorého to bol prvý gól v 55. zápase sezóny. Hyman dosiahol tzv. čistý hetrik, presadil od 12. do 40. minúty. V prebiehajúcom ročníku má na konte už 46 gólov, čím sa dotiahol na Davida Pastrňáka na priebežnom druhom mieste za Austonom Matthewsom (54). "Myslím si, že veľa ľudí si myslelo, že je to iba nejaký "doplnkový" hráč. My však vieme, čo je v ňom. Veľmi pomáha nášmu tímu a štýl jeho hry, forčeking a strieľanie gólov sú rozdielové v NHL," poznamenal tréner "olejárov" Kris Knoblauch pre nhl.com.

Washington si druhou prehrou po sebe skomplikoval situáciu v boji o play off a na druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii stráca tri body. "Proti takému kvalitnému tímu musíte nájsť spôsob ako byť lepší s pukom a správne vyhodnocovať situácie. Kvalitní hráči vedia využiť vaše chyby," uviedol útočník Tom Wilson.

Hráči St. Louis nadviazali na víťazstvo z Bostonu 5:1 a na domácom ľade zdolali Los Angeles 3:1. Vylepšili si tým pozíciu v bojoch o účasť v play off. V poradí o voľnú kartu strácajú na Vegas šesť bodov.

Hokejisti Nashvillu potvrdili aj vo Winnipegu, že patria k najúspešnejším tímom na klziskách súpera. Domácich Jets zdolali 4:2 a vonku zvíťazili v siedmom z uplynulých ôsmich duelov. K triumfu im bilanciou 1+1 pomohol švédsky útočník Gustav Nyqvist, ktorý bodoval v 11. zápase po sebe. "Hrali sme veľmi dobre celých 60 minút. Každý z nás odviedol to, čo sa od neho čakalo. Myslím si, že sme sa naučili, že v tejto lige nie sú jednoduché zápasy a podľa toho k tomu pristupujeme. Nezáleží, či hráte proti tímu z hornej alebo spodnej časti tabuľky. Myslím si, že sme silný súper pre každý z tímov," poznamenal Nyqvist po tom, čo jeho tím zvíťazil v 11. z uplynulých 13 zápasov. Jets sú na priebežnom 4. mieste Západnej konferencie, no z uplynulých piatich zápasov prehrali tri. "V ďalšom zápase musíme byť dôraznejší a hrať zodpovednejšie v strednom pásme. Dnes nás súper prekonal najmä rýchlymi prihrávkami a využívaním voľného priestoru," poznamenal útočník domácich Alex Iafallo.

Jeremy Lauzon (3), Roman Josi (59) a Alexandre Carrier (45) z Nashvillu Predators oslavujú víťazstvo nad Winnipeg Jets s brankárom Juusem Sarosom (74) po zápase NHL vo Winnipegu, Manitoba, v stredu 13. marca 2024.
Foto: TASR/AP


V súboji elitných tímov Západnej konferencie zvíťazili hokejisti Colorada vo Vancoveri 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil Valerij Ničuškin. Canucks viedli už v 3. minúte 2:0, bývalý obranca "lavín" Nikita Zadorov zvýšil v 25. minúte na 3:0, no Canucks prišli o črtajúce sa víťazstvo. Ničuškin zavŕšil obrat hostí presilovkovým gólom v predĺžení, keď kuriózne prilbou usmernil do siete strelu Nathana MacKinnona. Najproduktívnejší hráč súťaže MacKinnon nazbieral dva body, v prebiehajúcej sezóne ich má na konte už 115 a produktivitu vedie s osembodovým náskokom pred Nikitom Kučerovom z Tampy Bay.

Canucks prehrali prvýkrát po sérii štyroch víťazstiev, naďalej sú však na prvom mieste Západnej konferencie s 92 bodmi. Colorado zvíťazilo v piatom stretnutí po sebe, celkovo v siedmom z uplynulých ôsmich a na západe sa bodovo (89) vyrovnalo priebežne druhému Dallasu.



NHL - sumáre



St. Louis Blues - Los Angeles Kings 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 18. Toropčenko (Leddy, Walker), 22. Neighbours (Faulk, Bolduc), 51. Saad (Parayko, Hayes) - 54. Kempe (Doughty, Turcotte). Brankári: Binnington - Talbot, strely na bránku: 30:41



Winnipeg Jets - Nashville Predators 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)

Góly: 54. Iaffallo (Dillon, Namestnikov), 60. Appleton (Miller, Samberg) - 7. Nyquist (Josi, Saros), 15. Sherwood (Josi, Smith), 42. Forsberg (Nyquist, Mcdonagh), 42. Zucker (Sissons). Brankári: Hellebuyck - Saros, strely na bránku: 29:38



Edmonton Oilers - Washington Capitals 7:2 (3:2, 2:0,

Góly: 5. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 7. McDavid (Bouchard, Draisaitl), 12. Hyman (McDavid, Kulak), 35. Hyman (Nugent-Hopkins), 40. Hyman (Bouchard, Draisaitl), 51. Foegele (McLeod, Draisaitl), 52. Brown (Kane, Henrique) - 9. Mirošničenko, 51. McMichael (Ovečkin, Pacioretty). Brankári: Skinner - Kuemper, strely na bránku: 37:25



Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 3:4 po predĺžení (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)

Góly: 1. Miller (Cole, Boeser), 3. Michejev (Miller, Zadorov), 25. Zadorov (Garland DeSmith) - 40. Rantanen (Toews, Mittelstadt), 44. MacKinnon (Makar, Rantanen), 49. Colton (Wood, Girard), 51. Ničuškin (MacKinnon, Makar). Brankári: DeSmith - Georgijev, strely na bránku: 21:34



Slovák v akcii:



Martin Fehérváry (Washington) 17:15 0 0 0 -2 0 0



/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/