Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Tomáš Kopecký sa bude zrejme sťahovať, záujem prejavil Winnipeg

Tomáš Kopecký Foto: TASR/Martin Baumann

S terajším zamestnávateľom Floridou Panthers má však ešte rok platný kontrakt na 3 milióny dolárov.

Winnipeg 1. júla (TASR) - O služby slovenského hokejistu Tomáša Kopeckého, ktorý je v súčasnosti hráčom Floridy, prejavil záujem ďalší klub z NHL Winnipeg Jets. V prípade prestupu by sa tak v rámci zámorskej kariéry sťahoval už tretíkrát.

Podľa portálu winnipegsun.com by sa mal 32-ročný útočník po prestupe zaradiť do tretej útočnej formácie Jets. S "pantermi" má však ešte rok platný kontrakt na 3 milióny dolárov. Vedenie kanadského klubu by ho chcelo získať spoločne s krídelníkom NY Islanders Michaelom Grabnerom a obrancom Johnnym Boychukom z Bostonu.

Kopecký začal svoju púť v NHL v drese Detroitu, s ktorým vyhral v sezóne 2007/2008 Stanleyho pohár. Rovnaký úspech zopakoval o dva roky neskôr v drese Chicaga spoločne s Mariánom Hossom. Po angažmán v drese "čiernych jastrabov" ho zlákala Florida, v ktorej drese dohral už tretí ročník. Slovensko prvýkrát reprezentoval na veľkom fóre na ZOH vo Vancouveri, kde s výberom Jána Filca obsadil 4. priečku. O dva roky neskôr získal s reprezentáciou SR pod vedením Vladimíra Vůjteka striebro na MS v Helsinkách.