Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

ZOH: Nemeckí hokejisti zvíťazili nad Nórskom až po nájazdoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

O víťazovi C-skupiny sa rozhodne v zápase Švédska s Fínskom, ktorý sa začína od 13.10 SEČ.

Pjongčang 18. februára (TASR) - Hokejisti Nemecka zvíťazili vo svojom poslednom zápase v základnej C-skupine na ZOH v Pjongčangu nad Nórskom 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Nemci išli do vedenia v druhej tretine gólom Patricka Hagera, v tretej časti však vyrovnal Alexander Reichenberg. Nemci premenili prvé tri z piatich samostatných nájazdov a po víťazstve nad Nórskom obsadili v C-skupine 3. miesto. O jej víťazovi sa rozhodne v zápase Švédska s Fínskom, ktorý sa začína od 13.10 SEČ.

C-skupina:

Nemecko - Nórsko 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly:
33. Hager (Kahun, Macek), rozh. sam. nájazd Hager - 46. Reichenberg (Holos, Bastiansen). Rozhodovali: Lemelin (USA), Salonen (Fín.) - Dahmen (Švéd.), Otmachov (Rus.), vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Kristiansen 5 min.+ DKZ za napadnutie hlavy a krku a Haugen (obaja Nór.) 10 min. za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5534 divákov.

Nemecko: Aus Den Birken - Ehrhoff, Boyle, Y. Seidenberg, M. Müller, Hördler, Akdag, B. Krupp - Noebels, Fauser, Pfoderl - Ehliz, Kahun, Mauer - Wolf, M. Goc, Plachta - Schütz, Hager, Macek - Kink
Nórsko: Haugen - Holös, Nörstebö, Sörvik, Bonsaksen, Espeland, Ödegaard, Johannesen - P. Thoresen, M. Olimb, K.A. Olimb - Reichenberg, Bastiansen, Rosseli Olsen - Salsten, Forsberg, S. Thoresen - Kristiansen, Roest, Röymark - Hoff


Oba tímy v prvej tretine mohli ísť do vedenia Nóri, Holös však svoju príležitosť v 5. minúte v presilovke nevyužil rovnako ako krátko na to Nemec Ehliz. V herne i výsledkovo vyrovnanej prvej tretine gól nepriniesli ani tri ďalšie vylúčenia. V 28. minúte sa nórsky brankár Haugen vyznamenal proti veľkej šanci Ehliza, ale o päť minút už kapituloval, keď ho v závere presilovky zblízka prekonal Hager. Nemci mali v druhej časti viac z hry a v jej posledných sekundách si vydýchli, keď v samostatnom úniku neuspel Rosseli Olsen. Nóri sa však predsa len dočkali a Reichenberg v 46. minúte pohotovou strelou prekvapil brankára Aus Den Birkena.

V riadnom hracom čase sa o víťazovi nerozhodlo a gól nepadol ani v 5-minútovom predĺžení, do ktorého si Nóri preniesli presilovku. V následných samostatných nájazdoch Nemci trikrát prekonali Haugena a po tesnom víťazstve si pripísali prvé dva body. Nóri obsadili v C-skupine posledné štvrté miesto.

Tabuľka C-skupiny:

1. Fínsko 2 2 0 0 0 10:3 6
2. Švédsko 2 2 0 0 0 5:0 6
3. Nemecko 3 0 1 0 2 4:7 2
4. Nórsko 3 0 0 1 2 2:11 1