Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Import

CHARITY CUP 2012: Nadšenci golfu pomohli deťom

Hugo - maskot zbierky Hodina deťom Foto: Adam Rohaľ/TASR

Piaty ročník charitatívneho golfového turnaja CHARITY CUP 2012 sa uskutočnil cez víkend vo Veľkej Lomnici pod záštitou slovenského hokejistu Petra Bondru a hráčov NHL

Veľká Lomnica 8. augusta (TASR) - Finančný výťažok z dražby v hodnote 4098 eur poputoval prostredníctvom Nadácie pre deti Slovenska tým, ktorí to najviac potrebujú. Okrem iného sa dražili helma Mariána Gáborika zo Svetového pohára 2004 s podpisom, vesta Eleny Kaliskej z olympiády 2004, v ktorej získala zlatú olympijskú medailu, hokejka Mariána Hossu s podpisom.



Podujatie založil pred piatimi rokmi Peter Bondra. „Myšlienka bola jasná, pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú, alebo nemajú to šťastie, ako my, športovci, podnikatelia. Takže sme tu, aby sme pomohli, povedal pre Školský servis TASR svetoznámy hokejista.

Prvý odpal Petra Bondru
Foto: Adam Rohaľ/TASR


Ja som mal nadáciu v USA a chcel som niečo urobiť aj na Slovensku. Fungujeme už päť rokov, odovzdali sme vyše 68.000 €, čo je dobrá čiastka a dúfam, že po dnešnom dni to bude ešte vyššie,“ dodal Bondra. Sme veľmi hrdí, že môžeme pomôcť,“ aj za jeden deň sa dá urobiť dobrá vec a hovorím, dnes vyhráme všetci! A čo je dôležité, vyhrajú hlavne tí, čo to najviac potrebujú a to sú deti.

Účastníci CHARITY CUP 2012 vo Veľkej Lomnici
Foto: Adam Rohaľ/TASR


Na jubilejnom piatom ročníku turnaja sa zúčastnili okrem iných hokejisti, ktorí nám robia dobré meno vo svete hokeja - Peter Bondra, Zdeno Chára, Richard Lintner, Andrej Sekera, Tomáš Tatar. Dobrú vec prišli podporiť aj ďalší športovci Elena Kaliská, Pavol Hurajt, herci Ady Hajdu, Filip Túma, Štefan Skrúcaný a ďalší. Aj tento rok zavítal medzi hráčov aj Hugo, maskot Hodiny deťom - najväčšej verejnej zbierky na pomoc deťom na Slovensku, ktoré už po 14. raz organizuje Nadácia pre deti Slovenska.
Zo zbierky Hodina deťom sú podporované projekty na pomoc deťom z bežnej populácie, zdravotne hendikepovaným, sociálne či etnicky slabým, ale aj nadané deti a dospelých dôležitých pre deti - rodičov, učiteľov, vychovávateľov.

Hralo sa systémom Texas scramble. Každá súťažiaca dvojica tvorila jeden flight. Všetci hráči v skupine odohrajú loptu z rovnakého miesta. Je to formát, kde má šancu uspieť aj slabší hráč, pretože aj jeho rana môže zachrániť ostatných.

Foto: Adam Rohaľ/TASR


Aj tento rok bola pre deti pripravená golfová akadémia, kde si aj deti na vozíčku mohli vyskúšať hrať golf, čo je pre ne veľkým potešením a zážitkom. Tohto roku prišli štyri telesne postihnuté deti z Nadácie Mira Šatana, ktoré si osobne prevzali poukážky v hodnote 1000 €. Ďalší chlapec cez nadáciu Mira Šatana dostane invalidný vozík. Občianske združenie Nádej v Poprade dostane špeciálny bio prístroj na liečbu - podporu aktivizácie svalových funkcií v hodnote 1000 €.

Na záver večera zaspievala herečka a speváčka Zuzana Mauréry. „S veľkým potešením som prijala pozvanie na tento turnaj, keďže som dlhoročná priateľka Hodiny deťom a rada som prispela k príjemnej akcii, ktorá slúži na dobré účely, povedala speváčka.




Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec