Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Import

Golfový turnaj Charity golf cup podporili aj naši hokejisti

Úvodný odpal Petra Bondru Foto: Adam Rohaľ/TASR

Pre Petra Bondru je golf koníčkom, Zdeno Chára golf nehrá, ale podujatie prišiel podporiť, Tomáš Tatár sa zapojil do Charity golf cupu druhýkrát, Richard Lintner rád podporí turnaj aj na budúci rok

Veľká Lomnica 9. augusta (TASR) - Piaty ročník charitatívneho golfového turnaja Charity golf cup 2012 prišli aj tento rok podporiť známe osobnosti športového a kultúrneho života.



Golfový turnaj pod záštitou Petra Bondru a hráčov NHL sa už po 5. raz uskutočnil 4. augusta na golfovom ihrisku Black Stork, PGA Golf Course, vo Veľkej Lomnici. Za päť rokov projekt venoval priamo deťom, ktorých osud je skúšaný ťažkým postihnutím takmer 80.000 €.Výťažok v hodnote 10.200 €, vrátane invalidného vozíka putuje priamo pre telesne a mentálne postihnuté deti prostredníctvom Nadácie Miroslava Šatana a projektu "Hodina deťom", ktorú už 14. rok organizuje Nadácia pre deti Slovenska.

Tomáš Tatar
Foto: Adam Rohaľ/TASR


Golf si zahrali okrem Petra Bondru, Zdena Cháru, Richarda Lintnera, Andreja Sekeru, Tomáša Tatára a Jána Filca opäť aj olympionici Elena Kaliská, Pavol Hurajt, herci Ady Hajdu, Filip Túma, Štefan Skrúcaný a ďalší. Víťazom turnaja sa stal flajt Andreja Sekeru, na druhom mieste bol flajt Tomáša Tatára a na treťom miesto flajt Davida Cartera, profesionálneho hráča golfu z Južnej Afriky.


Hráči si pochvaľovali nádherné prostredie pod Tatrami a horúce slnečné počasie. Pre Petra Bondru je golf koníčkom. "Ja som domáci, som Popradčan, takže som doma a je tu pekný areál, golfové ihrisko a ja som vášnivý golfista, spojili sme príjemné s užitočným a zorganizovali tento turnaj. Zdeno Chára rád podporuje akékoľvek charitatívne akcie. Hoci golf nehrá, podujatie prišiel podporiť aspoň svojou účasťou. "Golf nehrám, zatiaľ si to všetko odkladám na neskoršie časy a dúfam, že ma to nejak osloví, ale momentálne si ho len tak pozriem v televízii, povedal pre Školský servis jeden z najlepších obrancov našej hokejovej reprezentácie. Tomáš Tatár sa zapojil do Charity golf cupu druhýkrát. "Stále som len začiatočník golfu, takže sa viac zabávam ako hrám. Je to iné ako hokej, hokej je taká rutina a toto je zas niečo, čo sa učím", hovorí o svojom golfovom umení.

herec Ady Hajdu
Foto: Adam Rohaľ/TASR


Som rád, že sa môžem zúčastniť tejto peknej akcie. Všetci sa fantasticky bavíme a dúfajme, že opäť zvýšime hodnotu peňazí, ktoré sa vyberú, povedal Richard Lintner. Ak sa táto akcia zopakuje, čomu pevne verím, tak určite rád prídem a podporím to aj na budúci rok, dodáva.Herec Ady Hajdu sa priznal, že golf hráva stále, keď nie je v práci. "Namotal som celú rodinu a manželka nemala inú možnosť - buď sa rozvedie, alebo začne hrať golf, žartuje herec. Ona je chytrá žena, takže začala hrať golf. Takto trávime krásne dni vonku a najkrajšie letá v našom živote.

Štefan Skrúcaný
Foto: Adam Rohaľ/TASR


"Ďakujeme všetkým, ktorý prišli dnes podporiť aktivity zlepšujúce podmienky, v ktorých vyrastajú naše deti. Ubezpečujem všetkých, ktorí dnes prispeli, že peniaze budú transparentne rozdelené medzi najkvalitnejšie projekty z celého Slovenska. Už 16 rokov mapujeme potreby a ohrozenia detí na Slovensku a podporujeme, alebo sami realizujeme projekty, ktoré reagujú na naše zistenia," povedala Dana Rušinová riaditeľka Nadácie pre deti Slovenska. "Goflový turnaj sa stáva tradíciou, ktorá nám umožňuje získavať ďalšie prostriedky na zlepšovanie podmienok, v ktorých vyrastajú deti na Slovensku," dodáva Matej Ribanský, predseda Správnej rady Nadácie pre deti Slovenska.

Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec