Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Import

O. Scholz: Práce na štátnom rozpočte na rok 2025 pokračujú podľa plánu

Nemecký kancelár Olaf Scholz. Foto: TASR/DPA

Analytici nemeckého ministerstva financií vo štvrtok (16. 5.) dospeli k záveru, že štát vyberie na daniach v budúcom roku približne 995 miliárd eur.

Berlín 17. mája (TASR) - Nemecký kancelár Olaf Scholz neočakáva, že nový odhad nižších daňových príjmov bude mať významný vplyv na rokovania o budúcoročnom štátnom rozpočte. Pokiaľ ide o prípravu rozpočtu, vláda postupuje podľa plánu, povedal v piatok Scholz. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Aktualizovaný daňový odhad "nie je až tak priaznivý", s čím sa však v podstate počítalo už vopred, uviedol kancelár. Návrh rozpočtu vrátane opatrení na stimuláciu hospodárskeho rastu podľa neho koalícia schváli v súlade s pôvodnými plánmi ešte začiatkom júla a následne ho predloží parlamentu. Pripravovaný rozpočet obsahuje veľmi konkrétny program, zdôraznil Scholz.

Analytici nemeckého ministerstva financií vo štvrtok (16. 5.) dospeli k záveru, že štát vyberie na daniach v budúcom roku približne 995 miliárd eur, čo je takmer o 22 miliárd eur menej, ako sa predpokladalo na jeseň.