Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Import

Počas záplav v Emirátoch prišli o život aj traja Filipínčania

Cisternové vozidlo stojí opustené v záplavovej vode v Dubaji, Spojené arabské emiráty, 18. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Mnohé cestné komunikácie sú naďalej zaplavené a zostávajú na nich odstavené autá.

Dubaj 19. apríla (TASR) - Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Podľa agentúry AFP o tom v piatok informovali filipínske úrady.

Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Týmito incidentmi sa počet obetí záplav v SAE zvýšili na najmenej štyri. Ďalšou známou obeťou je 70-ročný muž, ktorý prišiel o život, keď jeho auto zmietol prúd vody. K incidentu došlo v Rás al-Chajma, jednom zo siedmich emirátov SAE.

Búrky zasiahli SAE a Bahrajn v utorok po tom, čo spôsobili bleskové záplavy a zosuvy pôdy v sultanáte Omán, kde podľa oficiálnych médií zahynulo najmenej 21 ľudí vrátane niekoľkých školákov.

AFP pripomenula, že Dubaj - finančné centrum Blízkeho východu - zažilo najvýdatnejšie zrážky od začiatku ich pozorovania pred 75 rokmi.

Dubajské medzinárodné letisko, ktoré patrí k najrušnejším na svete, zrušilo viac ako 1000 letov. Prichádzajúce lety budú obmedzené do nedele, uviedol v piatok hovorca dubajských letísk. Odlety z Dubaja obmedzené nie sú.

Mnohé cestné komunikácie sú naďalej zaplavené a zostávajú na nich odstavené autá.