Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Import

Zabili Američana, ktorý bojoval na strane proruských separatistov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia v Donecku 8. apríla oznámila, že 64-ročný Bentley, je nezvestný po tom, čo išiel pomáhať obetiam ukrajinského útoku na mesto.

Moskva 19. apríla (TASR) — Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 - 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. Podľa agentúry AFP o tom v piatok informovala na platforme Telegram šéfredaktorka prokremeľskej televízie RT Margarita Simonjanová.

"Russell Bentley, prezývaný Texas, skutočný Američan, skutočne z Texasu, bol zabitý v Donecku. Bojoval tam za našich chlapcov," uviedla Simonjanová. Ďalšie podrobnosti neuviedla. Polícia v Donecku 8. apríla oznámila, že 64-ročný Bentley, je nezvestný po tom, čo išiel pomáhať obetiam ukrajinského útoku na mesto.

Bentleyho manželka Ľudmila na telegramovom kanáli, ktorý predtým prevádzkoval, napísala, že ho "uniesli" ruskí vojaci z tankového práporu a vyzvala ich, aby ho prepustili.

Prápor Vostok, s ktorým bojoval, potvrdil jeho smrť a vyzval na "exemplárny trest pre tých, ktorí zabili Russella Bentleyho". Podľa AFP to naznačuje, že nezomrel pri ukrajinskom útoku.

Bentley mal aj ruské občianstvo a spolupracoval s agentúrou Sputnik.