Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

A JE TO VONKU: Trénerom hokejistov Slovana bude Vladimír Országh

Na snímke Vladimír Országh. Foto: TASR Martin Baumann

Vo funkcii nahradí Bielorusa Eduarda Zankoveca, ktorý v priebehu uplynulej sezóny vymenil Čecha Miloša Říhu.

Bratislava 29. mája (TASR) - Novým šéftrénerom hokejistov Slovana Bratislava v nasledujúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) bude s najväčšou pravdepodobnosťou Vladimír Országh. Túto v zákulisí diskutovanú informáciu distribuovali verejnosti v utorok popoludní viaceré webportály. Nepriamo ju TASR potvrdil aj sám tréner HC ’05 iClinic Banská Bystrica, majstrovského klubu najvyššej domácej súťaže. Vo funkcii nahradí Bielorusa Eduarda Zankoveca, ktorý v priebehu uplynulej sezóny vymenil Čecha Miloša Říhu.

Országh sa v utorok zúčastnil na prijatí u prezidenta SR Andreja Kisku, spolu s hráčmi a realizačným tímom slovenského majstra: "O mojej budúcnosti sa rozhodne v najbližších hodinách. To rozhodnutie bude myslím veľmi rýchle." Konkrétnejší však nechcel byť: "Pokiaľ nebude všetko jasné, nebudem sa vyjadrovať. Aj vo finále sme viedli 3:0 na zápasy a napokon bolo 3:3. Takže uvidíme."

Na stredajšej tlačovej konferencii Slovana by mali Országha definitívne vo funkcii potvrdiť. Po skončení sezóny 2017/2018 sa síce v bratislavskom klube skloňovalo pokračovanie Zankoveca, ale po odchode generálneho manažéra Patrika Zimana je všetko ináč. "Ak šanca príde, rád ju využijem," uviedol 41-ročný kouč, ktorý potvrdil, že bude na stredajšej tlačovke prítomný.

Štyridsaťjedenročný Országh v uplynulých troch sezónach viedol Banskú Bystricu. V dvoch predchádzajúcich ročníkoch doviedol "baranov" k triumfu v slovenskej Tipsport Lige. Majster sveta z Göteborgu pôsobí aj ako asistent šéftrénera Craiga Ramseyho pri národnom tíme.