Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Hráčmi týždňa v KHL sa stali Francouz, Hietanen a Starčenko

Český brankár Pavel Francouz. Foto: TASR

Za najlepšieho brankára týždňa vyhlásili Francouza, 27-ročný Čech odchytal za Traktor tri stretnutia, z toho 2 vonku. Vo všetkých 3 dokázal so svojím tímom zvíťaziť, pričom raz si udržal čisté konto.

Moskva 22. januára (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Traktora Čeľabinsk Pavel Francouz, obranca Juuso Hietanen z Dinama Moskva a útočník Barysu Astana Roman Starčenko.

Za najlepšieho brankára týždňa vyhlásili Francouza, 27-ročný Čech odchytal za Traktor tri stretnutia, z toho dva vonku. Vo všetkých troch dokázal so svojím tímom zvíťaziť, pričom raz si udržal čisté konto. Dosiahol v nich úspešnosť zásahov 98,04 percenta a priemer 0,67 inkasovaného gólu na zápas.

Hietanen nastúpil v sledovanom období v troch dueloch, v ktorých nazbieral štyri kanadské body za tri góly a jednu asistenciu. Tridsaťdvaročný fínsky reprezentant si navyše pripísal aj dva plusové body. V súboji s Červenou hviezdou Kchun-lun skóroval dvakrát, počas týždňa strelil dva víťazné góly.

Ocenenie pre najlepšieho útočníka získal Starčenko, 31-ročný Kazach dokázal skórovať vo všetkých troch stretnutiach, v ktorých nastúpil. Počas uplynulých siedmich dní nasúkal súperom päť gólov, ku ktorým pridal jednu asistenciu a tri plusky.

Najlepším nováčikom uplynulého týždňa sa stal 19-ročný obranca Sibiru Novosibirsk Iľja Morozov. Ten pomohol svojmu tímu k trom výhram, a hoci sa nezapísal do kanadského bodovania, zakončil týždeň s jedným plusovým bodom a na konte mal aj deväť zblokovaných striel.