Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

KHL: Slovan čaká mesačná pauza, Zankovec naordinoval hráčom oddych

Na archívnej snímke vľavo brankár Jakub Štěpánek (Slovan) Foto: TASR/Michal Svítok

Po olympijskej prestávke odohrá Slovan už iba dva zápasy, keďže sa vo vyraďovačke nepredstaví. Najskôr 27. februára na ľade Viťazu Podoľsk a 1. marca sa rozlúči so sezónou s už spomínaným Minskom.

Bratislava 26. januára (TASR) - Hokejistov Slovana Bratislava čaká dlhá pauza pred poslednými dvomi zápasmi v sezóne v KHL, ktorá potrvá celý mesiac. "Belasí" získali na uplynulom výjazde na ihriskách súperov v KHL päť bodov v piatich zápasoch, prekvapili najmä v úvodných dvoch dueloch. Najskôr zvíťazili na ľade HK Soči 2:1 po samostatných nájazdoch, o dva dni neskôr ozbíjali lídra Východnej konferencie Kazaň po výhre 4:2.

Celý výjazd zakončili prehrou 2:3 na ľade Dinama Minsk, s týmto súperom uzavrú 1. marca na domácom ľade svoje tohtosezónne účinkovanie v nadnárodnej lige. "Škoda tohto zápasu, pretože sme hrali veľmi disciplinovane. Urobili sme však pár chýb a tie nás stáli zápas. Na začiatku tretej tretiny sme inkasovali dva rýchle góly a my sme dokázali odpovedať už len raz. Škoda, pretože v závere sme si vypracovali veľký tlak a chceli sme duel doviesť aspoň do predĺženia," povedal pre TASR obranca Slovana Tomáš Hedera. Prvé dve víťazstvá u favoritov mužstvu pomohli najmä psychicky, v ďalších troch však vyšlo bodovo naprázdno. "Bol to skvelý štart do tripu. Súhlasím, že na morálku tímu to malo dobrý vplyv. Škoda, že sme víťaznú náladu v šatni nedokázali zužitkovať aj v ďalších troch zápasoch. Ale KHL je nevyspytateľná a vyhrať môže každý s každým," dodal Hedera.

Po olympijskej prestávke odohrá Slovan už iba dva zápasy, keďže sa vo vyraďovačke nepredstaví. Najskôr 27. februára na ľade Viťazu Podoľsk a 1. marca sa rozlúči so sezónou s už spomínaným Minskom. Tréner Eduard Zankovec tak už môže pomaly bilancovať. "Tréner nám po štvrtkovom zápase poďakoval za predvedenú hru a povedal, že si máme hlavne poriadne oddýchnuť. Chalanom, ktorí idú dohrať sezónu do iných mužstiev, poprial veľa šťastia a úspechov," prezradil obranca, ktorý má za sebou rovnako náročnú sezónu. Začal ju v Slovane, po piatich odohraných zápasoch sa hlásil u trénera Ernesta Bokroša v projekte HK Orange 20. Na prelome rokov absolvoval svetový šampionát dvadsaťročných v americkom Buffale, po ňom sa opäť hlásil v Slovane. "Po návrate do tímu som sa vlastne s trénerom Zankovcom videl po prvý raz, pretože keď som odchádzal, mužstvo viedol pán Říha. Nový kouč mi hneď padol do oka vďaka prístupu, ktorý mal k tímu. Každý deň som sa naučil niečo nové a som rád, že som mohol ísť s mužstvom na trip."

Hederove výkony padli do oka aj trénerovi Zankovcovi, ktorý ho proti Minsku zaradil do prvej obrany vedľa kapitána Andreja Meszároša. "Bola to pre mňa obrovská hokejová škola. Andrej mi dal veľa rád, pre mňa to bol splnený sen. Ja som sa na takých hráčov ako je on, chodieval pozerať v mladom veku. Ani vo sne by mi nenapadlo, že raz s nimi budem sedieť v kabíne," poznamenal obranca, ktorý si na tripe pripísal aj prvé kanadské body. Prihral na dva góly na ľade Ufy, zápas však Slovan prehral 3:5. "Nepredpokladal som, že budem mať dve asistencie, je to skvelý pocit. Ale pri tej druhej sa musím pozastaviť. Nedá mi v súvislosti s ňou nespomenúť Juraja Mikúša. Pred zápasom v Ufe na ľade Kazane sa stalo, že som nevystrelil na bránu, ale som hodil som puk poza ňu, kým Juro stál pred ňou. Po zápase ma potom za to podpichoval, že som to nevystrelil na bránu, keď tam stál. V tom druhom nastala úplne rovnaká situácia, videl som Juraja a vystrelil. On puk tečoval za brankárov chrbát. Ešte dlho po zápase sme sa na tom bavili."

Dá sa očakávať, že v posledných dvoch zápasoch sa Slovan predstaví v oklieštenej zostave, keďže o jeho hráčov je záujem v rôznych ligách. Hedera a ďalší mladíci by však mohli v tíme zostať aj po prestupovom termíne. Ten má v českej a slovenskej lige platnosť do 31. januára. "Neviem ešte, čo bude, dozviem sa to v najbližších dňoch. Určite si dám dokopy menšie zranenia, zregenerujem a potom budem riešiť, čo ďalej," uzavrel Hedera.