Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

ASI KLAMAL: Stewart, ktorý mal posilniť Slovan, bude hrať za Hamilton

Chris Stewart, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Stewart sa mal 3. októbra hlásiť na tréningu Slovana, z jeho príchodu však napokon nič nebolo. Oznámil totiž, že pre rodinné problémy sa rozhodol náhle ukončiť kariéru.

Hamilton 19. októbra (TASR) - Kanadský hokejista Chris Stewart, ktorý mal začiatkom mesiaca posilniť Slovan Bratislava, bude hrať za Hamilton Steelhawks. Klub pôsobiaci v Alian Cup Hockey (ACH) oznámil angažovanie skúseného útočníka na svojej webovej stránke. Stewart sa mal 3. októbra hlásiť na tréningu Slovana, z jeho príchodu však napokon nič nebolo. Oznámil totiž, že pre rodinné problémy sa rozhodol náhle ukončiť kariéru.

Stewart má na konte 691 zápasov v NHL vrátane play off, v ktorých si pripísal 332 bodov (166+166). V najlepšej lige sveta odohral s výnimkou lockoutu nepretržitých 12 sezón, postupne obliekal dresy Colorada (draftovalo ho v roku 2006 v 1. kole z 18. miesta), St. Louis, Buffala, Minnesoty, Anaheimu a Calgary. Najviac sa mu vydaril ročník 2009/2010, v ktorom za Avalanche nastrieľal 28 gólov a pridal 36 asistencií. V minulej sezóne nazbieral v tíme Minnesoty a Calgary dokopy 16 bodov (10+6) v 54 dueloch. V roku 2011 sa v kanadskom drese predstavil na MS na Slovensku.