Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Kampaň na podporu čítania Knižný kompas štartuje Mama

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Knižný kompas prinesie počas jarných mesiacov v dvoch vlnách niekoľko výrazných knižných titulov a oboznámi verejnosť prostredníctvom médií aj s benefitmi čítania.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Knižný kompas je názov kampane na podporu čítania, ktorú štartuje vydavateľstvo Ikar. V rámci nej uvedie najsilnejšie tituly tejto jari. Prvou novinkou je kniha Táne Keleovej-Vasilkovej Mama.

"V mnohých prieskumoch sa ukázalo, že deti, ktorých rodičia majú doma knihy a čítajú, majú veľkú šancu, že z nich vyrastú ľudia s lepším uplatnením sa v živote a v práci a s úspešnejšou budúcnosťou. Čítanie však pomáha aj seniorom, je pre nich dobrou prevenciou proti Alzheimerovej chorobe či stareckej demencii," uvádza iniciátor kampane, ktorej cieľom je nasmerovať viac ľudí na Slovensku k čítaniu kníh.

Knižný kompas prinesie počas jarných mesiacov v dvoch vlnách niekoľko výrazných knižných titulov a oboznámi verejnosť prostredníctvom médií aj s benefitmi čítania. "K jednotlivým titulom sú doplnené aj osobné odporúčania knižných odborníkov - redaktorov, prekladateľov, zamestnancov vydavateľstva či knihomoľov," TASR informovala Lucia Čarná, PR manažérka vydavateľstva Ikar.

Prvý z titulov, ktoré kampaň prináša, je Mama z pera Táne Keleovej-Vasilkovej. Prináša príbeh Helgy, ktorá všetko, čo robí, robí s plným nasadením. Kolotoč jej života bol naplnený túžbou byť dobrou manželkou, mamou aj starou mamou. Podarilo sa jej to. Rodine vytvorila bezpečný prístav, naplnený láskou a pochopením. A hoci syn i dcéra sú už dávno dospelí, majú svoju rodinu a svoje deti, nič sa na tom nezmenilo. Vždy je ochotná pomôcť, vypočuť si, poradiť. Nečakala odmenu, no nerátala ani s chladom a kritikou. Ako si s tým poradí? "Helgu a Olda som si pri písaní veľmi obľúbila. Sú pre mňa vzorom. Manželská dvojica, ktorá ani po desaťročiach nezabudla na lásku... tak by to predsa malo byť. Svet by bol v okamihu krajší," hovorí autorka o svojom najnovšom románe.

Ďalšie informácie nájdu záujemcovia na www.kniznykompas.sk.