Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V Košiciach horel jeden z najstarších autobusov MHD

Požiar autobusu Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) na križovatke Watsonova - Boženy Nemcovej, pri zastávke Botanická záhrada v Košiciach 8. októbra 2019. Foto: TASR - František Iván

Splodín sa nadýchali vodiči.

Košice 8. októbra (TASR) – Po požiari autobusu mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Košiciach podstupujú dvaja vodiči vyšetrenia v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach (UNLP). Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Ivana Vaněková s tým, že sa nadýchali splodín horenia. Príčina požiaru ani škody zatiaľ nie sú známe, hasiči zasahovali na mieste približne dve hodiny. Uzávierka cesty pre požiar spôsobila aj dopravné zápchy.

Ako predtým uviedol Dopravný podnik mesta Košice (DPMK), muži sa snažili uhasiť plamene hasiacimi prístrojmi. „Počas státia na križovatke ulíc Watsonova a Boženy Nemcovej došlo k požiaru v motorovej časti autobusu, ktorý sa následne rýchlo rozšíril do interiéru. Cestujúci stihli včas bezpečne vystúpiť,“ uviedol riaditeľ riadenia dopravy DPMK Roman Danko s tým, že cena takéhoto autobusu je okolo 230.000 eur. „Po požiari je neopraviteľný,“ dodal. Podľa jeho slov bol vyrobený približne pred 15 rokmi a je to jeden z najstarších autobusov vo vozovom parku DPMK.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) uviedol, že zásah trval asi dve hodiny, na mieste bolo desať príslušníkov HaZZ. Príčina požiaru ani škody podľa jeho slov zatiaľ nie sú známe.

Ako spresnila hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová, k požiaru došlo v utorok okolo 14.48 h na zastávke Botanická záhrada, išlo o linku č. 55. Na miesto boli privolané všetky záchranné zložky. „Príčina požiaru sa vyšetruje, preto ďalšie informácie v tejto chvíli nevieme poskytnúť,“ uzavrela.