Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Primátor Košíc ocenil mestských policajtov za 20-ročnú službu

Slávnostný akt oceňovania príslušníkov mestskej polície 23. januára 2014 v Historickej radnici v Košiciach. Na snímke vpravo primátor Košíc Richard Raši, vľavo ocenení policajti. Foto: TASR/František Iván

Vo svojom príhovore primátor uviedol, že k úspešnému roku 2013 pre Košice významnou mierou prispela aj mestská polícia.

Košice 23. januára (TASR) - Košický primátor Richard Raši dnes ocenil 39 mestských policajtov za 20 rokov ich vernej a náročnej služby pre Košice a ich obyvateľov.

Poďakovanie patrí podľa neho všetkým mestským policajtom, ktorí svojou každodennou prácou zabezpečujú verejný poriadok a chránia majetok mesta a obyvateľov, predovšetkým však tým, ktorí Mestskej polícii v Košiciach ostali verní už od jej vzniku.

Pamätné listiny a medaily si v Historickej radnici prevzalo 39 mužov a žien. Vo svojom príhovore primátor uviedol, že k úspešnému roku 2013 pre Košice významnou mierou prispela aj mestská polícia. "Košičania chcú žiť v čistom, pokojnom, bezpečnom a rozvíjajúcom sa meste, v ktorom funguje všetko tak ako má – doprava, služby, komunikácia medzi ľuďmi, aj mestská a štátna polícia, ktoré dbajú na dodržiavanie zákonov a na poriadok. Vaša práca má teda mimoriadny význam a ja by som rád pri tejto príležitosti zdôraznil, že si ju mimoriadne vážime a uvedomujeme si jej dosah na fungovanie mesta," povedal Raši.

V záujme zvyšovania bezpečnosti a rozvoja mesta došlo v minulom roku k zvýšeniu počtu bezpečnostných kamier na 55. V Mestskej časti Košice – Sever pribudla v poradí desiata stanica mestskej polície s pôsobnosťou aj pre Kavečany a Džungľu. V tomto roku má v uliciach Košíc pribudnúť 30 nových mestských policajtov a 14 cyklohliadok.

V rokoch 2014 a 2015 bude v Košiciach preinvestovaných viac ako 200 miliónov eur na zlepšenie života Košičanov. Mimoriadna suma financií je určená na obnovu ciest, dopravu, protipovodňové opatrenia, školy, aj na zvýšenie bezpečnosti, informoval košický magistrát.