Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Košický kraj

V Košiciach zadržali muža s hákovými krížmi po tele

Muža zadržali v košickom nákupnom centre. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

J. V. bol už v minulosti právoplatne odsúdený Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) za obdobný trestný čin extrémizmu.

Košice 13. augusta (TASR) – Muža potetovaného hákovými krížmi zadržali v košickom obchodnom centre na Námestí osloboditeľov policajti protiteroristickej jednotky NAKA špecializovaní na extrémizmus a vzniesli voči nemu obvinenie. Sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Polícia o tom v pondelok informovala na svojej facebookovej stránke.

"J. V. v košickom Auparku nakupoval a pohyboval sa medzi ostatnými návštevníkmi oblečený v tričku s krátkym rukávom a krátkymi nohavicami, pričom na svojom tele má množstvo extrémistických symbolov," uviedla polícia. Muž má na ľavej ruke vytetované od zápästia po rameno štyri hákové kríže a symbol troch sekier - sedmičiek. Z vnútornej strany predlaktia má vytetovaný nápis Skinheads a profil holohlavého muža, na prstoch pravej ruky nápis Skins, od zápästia po rameno rôzne ornamenty v strede s hákovým krížom, nad lakťom písmená SS, z vnútornej strany predlaktia nápis Rudolf Hess a hákový kríž, a na lýtku pravej nohy nápis Sieg Heil a hákový kríž.

"J. V. bol už v minulosti právoplatne odsúdený Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) za obdobný trestný čin extrémizmu, pričom podľa zistených informácii bol pri vynesení rozsudku sudcom ŠTS upozornený, aby si predmetné tetovania nechal odstrániť, resp. ich mal na verejnosti zahalené," konštatovala polícia na sociálnej sieti.