Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Košický kraj

Od nedele uzavrú v Košiciach prejazd Štúrova – Námestie osloboditeľov

Zmeny v organizácii dopravy Foto: Mesto Košice

Určené budú odklony a obchádzkové trasy.

Košice 6. augusta (TASR) - Rekonštrukcia električkových tratí v centre Košíc si od nedele (8.8.) vyžiada ďalšie zmeny v organizácii dopravy. Pre automobilovú dopravu bude úplne uzavretý prejazd Štúrova - Námestie osloboditeľov. Určené budú odklony a obchádzkové trasy. Informoval o tom magistrát mesta.

Automobilová doprava od Štúrovej ulice (Dom umenia) bude mať odklon do Fejovej ulice s pokračovaním cez zrekonštruovaný koľajový prejazd Fejova na Južnej triede. Z neho vľavo je možný smer Námestie osloboditeľov.

Z východu z Palackého ulice bude vjazd do Námestia osloboditeľov uzavretý vrátane príjazdu k Auparku. Odklon bude v križovatke Palackého – Jantárová – Protifašistických bojovníkov do Jantárovej, resp. Protifašistických bojovníkov s prejazdom v jednom jazdnom pruhu do podjazdu smer Štefánikova.

Zo smeru Južná trieda bude možnosť príjazdu k Námestiu osloboditeľov s pokračovaním smer Aupark. Odbočenie vľavo do Fejovej je umožnené s návestidlom slepej ulice.

V križovatke Južná trieda – Fejova bude dočasne zmenená prednosť – hlavnou bude výjazd z Fejovej doľava do Južnej triedy, vedľajšou bude Južná trieda od Požiarnickej.

Pre zlepšenie obsluhy centra mesta severne od Štúrovej bude dočasne zmenená jednosmerná premávka medzi Mojmírovou a Fejovou s možnosťou prejazdu Pribinova – Mojmírova – Fejova – Južná trieda.

V križovatke Protifašistických bojovníkov – Rooseveltova – Senný trh sa v rámci pokračujúcich stavebných prác uvoľní jeden jazdný pruh v smere juh – sever s možnosťou prejazdu zo smeru Palackého - Jantárová - Námestie osloboditeľov do Štefánikovej ulice. Uzavretie vjazdu do Staničného námestia ostáva bez zmeny.

Vjazd do centra Auparku bude možný len rampou A od Južnej triedy a rampou C od Senného trhu. Výjazd z podzemných garáží bude iba rampou B smer Palackého v dvoch jazdných pruhoch. Výjazd z garáží smer Južná trieda (rampa A) bude uzavretý.

V križovatke Palackého – Jantárová – Protifašistických bojovníkov – Námestie osloboditeľov bude úplne uzavretý výjazd z križovatky smer Aupark – Južná trieda. Odklon bude zo smeru Palackého – cez Jantárovú, resp. Protifašistických bojovníkov. Z Jantárovej bude zákaz odbočenia vľavo, z Protifašistických bojovníkov (stavenisko IKD) bude zákaz odbočenia vpravo.

Dopravné obmedzenia na Bajzovej ulici - vjazd a výjazd z autobusovej stanice sa rušia.