Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Košický kraj

Košický súd vzal do väzby policajta obvineného z vraždy snúbenice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom je obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu, a tiež kvôli hrozbe vysokého trestu.

Košice 4. októbra (TASR) – Okresný súd Košice I rozhodol dnes o vzatí 27-ročného policajta zo Spišskej Novej Vsi, ktorý je obvinený z vraždy svojej snúbenice, do väzby. "Sudca pre prípravné konanie vzal obvineného Mareka B. do väzby kvôli dôvodnej obave, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu, a tiež kvôli hrozbe vysokého trestu," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu Košice Marcela Gálová.

Proti rozhodnutiu o vzatí do väzby podal obvinený sťažnosť, po predložení spisu o nej bude rozhodovať košický krajský súd.



Policajt zaradený v pohotovostnej motorizovanej jednotke v Spišskej Novej Vsi mal v piatok (30.9.) dobodať svoju snúbenicu a následne zapáliť a zakopať jej telo, a to len deň pred svadbou. Polícia vykopala telo ženy v Levočských vrchoch.

Podľa medializovaných informácií sa snúbenci v piatok pohádali, pričom hádka vyvrcholila vraždou. Po čine mal páchateľ na polícii oznámiť, že jeho snúbenica je nezvestná. Na policajnej stanici však kríval, čo bolo policajtom podozrivé. V byte, kde mali po svadbe bývať, našli špecialisti krvné stopy a pri neďalekej rieke nôž a zakrvavené veci. Dôležitým dôkazom má byť záznam z kamery vo vchode domu, ktorá zachytáva muža, ktorý nesie v plachte zabalené telo.