Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Na Moste VSS v Košiciach sa zrazila škodovka s vozidlom SBS

Na snímke havarované vozidlo Škoda Octavia. Foto: TASR - KR PZ Košice

Príslušníci HaZZ museli vyslobodiť z havarovanej škodovky dve zakliesnené ženy a z fordu spolujazdca.

Košice 28. júla (TASR) – K vážnej dopravnej nehode došlo v noci nadnes na Moste VSS na ulici Nižné Kapustníky v Košiciach. Čelne sa tam zrazil Ford Transit súkromnej bezpečnostnej služby (SBS) na prevážanie cenín s osobným autom Škoda Octavia. Ťažké zranenia utrpeli štyria ľudia. TASR o tom informoval košický krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Tomáš Berzetei.

K nehode došlo v pondelok (27.7.) krátko pred 22.30 h. Osemnásťročná Košičanka viedla škodovku v smere od sídliska KVP na sídlisko Nad jazerom. Podľa polície počas prechádzania po moste pravdepodobne stratila nad vedením vozidla kontrolu, dostala šmyk a vošla do protismeru. Zrazila sa pritom s protiidúcim fordom, ktoré viedol 36-ročný Košičan.

"Ford následne narazil do zvodidiel, kde ostal zakliesnený. Pri nehode utrpeli ťažké zranenie štyri osoby - obaja vodiči, ako aj ich obaja spolujazdci," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Na zistenie požitia alkoholu u vodičov im bola odobratá krv. "Celková škoda presahuje 24.000 eur. Bližšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," konštatoval Szabó.
Na snímke havarované vozidlo Škoda Octavia.
Foto: TASR - KR PZ Košice

Podľa hasičov po ich príchode na miesto zrážky boli vozidlá od seba vzdialené asi 50 metrov. Príslušníci HaZZ museli vyslobodiť z havarovanej škodovky dve zakliesnené ženy a z fordu spolujazdca. Vodič fordu vypadol z auta von cez predné sklo. Zranených po vyslobodení a poskytnutí prvej pomoci previezla Rýchla zdravotnícka služba (RZP) do nemocnice. Vozidlo SBS prevážalo ceniny a posádka mala zbrane. Miesto po nehode zabezpečila polícia, SBS na prevoz cenín použila náhradné vozidlo.

Most VSS po nehode dočasne uzavreli, po niekoľkých hodinách ho sprejazdnili v oboch smeroch.